The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

22 September 2010

All about Raya!

Apabila sibuk 'beraya' dan balik je ofis terus menyelam dalam kesibukan hakiki, ini lah jadinya.

Blog terabai dan dipinggirkan. Usik2an dari teman2 dipandang sepi. Hanya katakan "aku bz. Tak sempat..." ecceehhhhhhh. Tapi betol..memang sibuk gaban. Gaban pun ada masa nak gi open house. Dan status kesibukkan ku itu bukan la pada aku sorg tapi terpalit pada ramai pihak, sebab PTK 2010 will be opened soon. Watch-out!

So, cerita raya...? Erm...kalau tanya budak2 kecik, pasti ceritanya panjang berjela. Pergi raya kat umah ni dapat duit raya banyak ni, and rumah sana pulak banyak ni... Itu ada lah topik paling hangat masa kini la klo zaman kanak-kanak ribena.

Cerita raya empunya blog di level 'biasa-biasa aje'.

Cuti start pada 8th Sept until 19th Sept. Nampak macam lama...and memang lama. Sampai dah tak tahu nak buat ape kat rumah. Channel ASTRO semua dah tengok. Sampaikan yang berulang-ulang tu boleh tengok lagi sekali macam buat revision.


1st Raya kat Jengka 11. Maaf buat bekas roomate W. Hasliza di Jengka 6. Tak dapat nak bertandang makan laksa..

2nr - Raya : Shoot gi Kuantan jumpe Bella. Tak dapat cuti pulak raya ni, so kami la yg kne lawat dia. Seb baik 'chalet' disediakan. Hahaha!

Pagi Raya tiga dah makan roti canai telor + bawang and nescafe! Wah..menu sarapan yg dah lama tak diusik.

Bila 3 minah ni bergambar, dorang memang tak peduli dah keadaan sekeliling. tengah roundabout ke, tepi complex ke..bawah pokok ke...seolah2 takde manusia lain disekeliling.


Pembetulan. Bukan anak perempuan je. Satu family memang perangai macam tu!
Kesian pokok palma tu!

Yaaaa..muka budak tension tak dapat cuti raya dan menyebabkan the whole family datang ke Kuantan!

Raya ke lima - umah Mak Ngah di Tg Malim. Melayan Farhan. Gambar pertama - si Farhan berbaju biru, bukan baju biru tu persoalannya tetapi nk bagitahu yg time aku datang tu, dia belum mandi. Mak dan makcik-makcik dia sekalian dah malas nak memberi arahan lagi. Belom keluar memo rasmi je lagi. Haha.

memandangkan makcik dia ni datang dengan cantik molek berbaju serba merah dari atas sampai ke bawah siap dengan trademark 'sape tak mandi lagi, tak leh raya - salam - dapat duit raya', Farhan bergegas mencapai tuala dan merengek kat mak dia nak mandi.

Taktik menjadi!

Maka, farhan kembali bergambar dengan baju melayu coklat pulak. Habis sesi bergambar, aku didera men-join- alam fantasi dia dengan semua permainan dan kad-kad Ben 10. bagus!~

Ok, itu sahaja cerita Raya.
Dalam mood raya ni, kita meriahkan lagi dengan tema 'kawan-kawan-kawen'.

Selamat memandu dan berhati-hati di jalan raya!



02 September 2010

Kad raya oh! kad kawen!

23 Ramadhan.

Musim kad kembali lagi. Bukan sahaja kad2 Raya, tapi Kad2 kawen. Wah...! lepas gi beraya, leh penuhkan jadual dengan undangan2 kawen plak. Seluruh Malaysia gitu.


Malek UPM. 25.09.2010 @ Jerantut, Pahang.

Marina UPSI. 25.09.2010 @ Tapah, Perak.

Cik Suhaila UPSI. 2.10.2010 @ Tg Malik, Perak.

Selamat Pengantin Baru!

alo2. Ingat arr..dah kawen tu, ingat2 la nk bagi duit raya kat yang belum kawen. hehehehe!