The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

21 February 2013

My password was changed by....who?

Amboi-amboi...
Bukak blog pagi-pagi ni, ingat nak post something. Tup-tup, sign-in macam biasa...then keluar macam ni. Blog 


WHAT!??
My password was changed 8 days ago?
But...i don't!


Cik Bunga ni pun ada orang nak take over ke? Ehhhh...bukan ada apa pun. Takde rahsia kerajaan tentang kenaikan gaji penjawat awam, takde gosip terkini Fizz Fairuz bertunang dengan isteri orang..takde! Takde! 

A quick roll-over my blog, nothing suspicious. Alhamdulillah. Mana la tau, si penukar password tetiba post entri entah apa-apa...haishh! 

Ok. Sekali lagi password ni bertukar...Cik Bunga buat solat hajat supaya jari dia terkehel masa nk hijack account comel Cik Bunga ni. Huh..tak malu!

Well, actually nak post satu picture yang membawa kepada 1001 kemungkinan. Enjoy the picture. Muah!




11 February 2013

2013..oh 2013

My wish on earlier 2013 is : 2013, please be good to me.
But, takdir Allah selalu mengatasi segalanya. 

Zillions of pengajaran yang aku belajar dari kegagalan ini.
1 - Kita merancang, Tuhan menentukan.
2 - Apa yang kita anggap rezeki walau di depan mata, kalau bukan milik kita, tetap BUKAN MILIK KITA.
3 - Tak semua kita akan dapat. Diwaktu kita TERPAKSA MEMILIH, 1001 cabaran akan kita hadapi, even pilihannya hanya 2 sahaja.
4 - Kita manusia biasa, walau sehebat mana kita di dunia ni, you are no body without HIM. Akhirnya, kita meratap sayu juga kepadaNya.
5 - Senyum. Walau setiap saat kau menangis.
6 - Sebab mulut badan binasa.
7 - Fikir. Kemudian fikir dan fikir lagi. Dan fikir..fikir...fikir! Sentiasa berfikir. Don't stop.
8 - Jangan pernah menyesal dengan sedetik lepas yang berlalu.
9 - Takkan pernah terjadi 'menangis air mata darah'. Sebab tu takkan pernah terjadi! :)
10 - 'Jam dunia' milik Allah. Kau tak mampu nak putarkan kembali even sesaat.

Cukuplah 10. Lagi zillions akan dikupas nanti. :)

Time to change. Takda apa boleh diputar kembali. So, pilihan yang ada "Let's start again!".

Berbahagialah buat yang bahagia. Jangan bersedih buat yang sedang bersedih. Selagi esok tak berakhir, teruskanlah kaki melangkah, bibir tersenyum dan menyintai yang dicintai.


(^^,) Hehehe!

 

Cik Bunga :
InsyaAllah, akan kembali berblog.  Facebook dah ramai sangat spy. Huhu :p Bosang!
Huh...rugilah org yang hanya ada FB Cik Bunga tapi takde Blog Cik Bunga. Tapi orang macam Kak Rahayu Mangsor, anda beruntung even tak dok kat Bukit Beruntung. Tepuk bahu Zura once Kak Ayu dah baca nota kaki bawah ni ye. Huahuahua! Tapi kalau uolls tagged i dengan harapan i bagi komen, InsyaAllah, I tetap komen la.... hihi!