The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

31 December 2011

Movie nages-nages :p


Malam tadi, gagahkan diri untuk menonton the whole story about "My Girlfriend Is Gumiho". Memang sedang ditayangkan setiap Isnin - Jumaat, 8.30malam kat TV9, tapi ingat I suka ke cerita-cerita tersangkut-sangkut macam tu. Time-time tengah best la tetiba ...bersambung! What??? Excited ni!

So, dengan bantuan Cik Housemate, the whole story berada dalam external hard-disc ku. Bayangkan it just 16 episode tapi 1 episode actually merangkumi 2-3 episode dalam TV??! Ingat aku ada masa la nk jadi penunggu setia depan TV tu EVERYDAY? Tentang Dhia tu pun nasib2 je aku balik kerja terus duk kat ruang tamu.



Haha..so, akhirnya malam tadi berjaya jugak..walaupun sampai kul 2.30 pagi...mengkhatamkan seluruh episod. Bengong sekejap pagi ni bangun2 dengan mata bengkak. Wah! Awal-awal memang la sangat kelakar, cute dan sweet jalan ceritanya.

Tapi..towards ke penghujung cerita, asyik nages-nages jek! huh....letih...
tapi, klo tak sedey...bukan lah cerita korea namanya. Hahaha.

Watak feveret? Haha..main character of course dalam list. Tapi actually, watak si penjahat cool pun mendapat tempat dalam hati. Esp bile watak dia muncul, lagu feveret aku tu pun muncul...wahh!! Dan terus jadi ringtones hp. Hahahaha!

Si jahat yang cool. Teacher Park Dong Ju :)

Next project : MERLIN Season 4. :)



30 December 2011

everybody waving goodbye to 2011


Semua orang mulai mengucapkan SELAMAT TINGGAL pada 2011. And welcoming 2012. Yay..yah! Same thing happened last year, almost the same date. Bye-bye 2010 and welcome 2011. And this will going on..and on..and on.. :)

Oh, what up with the image above? Haha.. Please, it's nothing. Just... somehow it is true. Kan..kan..? Tak mahu mengulas panjang apa yang tersurat dan tersirat, sila faham-faham sendiri. Tak kisah pun kalau pandangan kita tak sama dan tak sehaluan. Masing-masing ada pandangan sendiri bagaimana untuk interprete penyataan di atas. Doesn't effect me, at all. Hehe.. :)

Kenapa ye, setiap 30 Disember or paling drastik 31 Disember SETIAP TAHUN, semua orang (tak percaya sila teliti FB kawan-kawan / sedara mara / kenalan anda) akan mengucapkan BYE-BYE current year and WELCOME the next year? Huh...


Itu belum lagi berpusu-pusu berlumba menulis azam-azam yang belum tercapai dan lists of new azam. Khairul Azam terkeluar dari senarai ye. :p

For me, azam baru bukan di renew pada setiap 31 Disember. It's not road-tax.
Setiap kali bangun dari tidur pun leh pasang azam kan? Fuh, jenuh jugak tiap2 pagi update status FB tentang azam setiap pagi. Akan ada 365 azam akan dipaparkan di ruangan status. Hahaha!

Ada yang set azam pada awal setiap bulan? 12 azam dalam setahun... itu kalau azam bulan Januari tercapai, so Februari akan ada azam baru..klo tak Februari tu, sambung la azam Februari. Hehe..

And someone did tell me, azam itu sekadar kesedaran atau motivasi kepada seseorang. Sekurang-kurangnya menetapkan satu usaha untuk mencapai sesuatu yang telah di gazette kan sebagai azam itu. Oh!

Then..
Should it be renew every end of the year? Post mortem pada 30 December then decide whether to carry on the same azam or create the new one on 31 December...and finally hit that 'activate' button on 1 January? :)

Terserah, katanya! Masing-masing ada cara tersendiri untuk mengawal hidupnya. By year, by month, by day, by hour or by every minute!

Well, kawan-kawan? Banyak azam tahun lepas yang tak tercapai? Hahaha!! It's OK. Tak perlu menjawab or buat laporan rasmi kenapa azam 2011 tak tercapai. Ini bukan laporan KPI agensi yang perlu dilaporkan kenapa KPI tahunan tak tercapai. :)

Cik Ayu / Cik Zura / Cik Spider / Cik Bunga / Chimichiky...
apa azam awak 2012?

Ehem..ehem,
kalau saya kata saya tak set azam, nanti ada pulak kata saya seorang yang tiada motivasi atau haluan hidup (huh, do i look like i care?). But, i don't put it specifically. Sebab saya memang tak reti nak specifikkannya. Life is simple, so setiap waktu apa yang saya nak capai ialah : I'll want today (this moment) would be a better day than yesterday. Even you make me cry today and indeed i cry..that's enough for today. I am not going to cry again tomorrow. Hey, life does not guaranteed you that you will be on top for every second. Learn how to survive when you have been pushed down the hill. Climb back. Wah! Ayat.... hahaha!

Cuma satu, tanya diri sendiri. Adakah setiap azam yang dibuat pada 1 Januari itu akan di review kembali secara berkala? 2 kali setahun? 4 kali setahun? Pada 25 April nanti, adakan korang akan ingat apa azam yang korang buat pada 1 Januari? Atau azam itu hanya muncul pada 1 Januari dan 31 Disember je?

Fikir-fikirkan....dan selamat berazam :) Muaah!

p/s : It's not the GOODBYE that hurts, but the FLASHBACKS that follow - thanks! It make me tougher.


Here’s to 2011:
The year where friends became strangers and strangers became friends.
Where lovers became haters and haters became lovers.
The year where mistakes were made and lessons were learnt.
Where stories were shared and memories were created.
Where people hit rock bottom and where people raised back up.


Here’s to 2011: the drama, the fights, the memories, the laughter, the tears, and the craziness.


B
ring on 2012!

hmmm..gudnite, sayang!

Images / quotes - credit to Best Quotes

28 December 2011

Facebook.



Rindu pada Chimichiky. Terlalu lama aku tinggalkan Cik Chimichiky ini. Buzy atau ada komitment lain? Entah. Mungkin penangan FB yang buat aku terleka dan terus meninggalkan page ini.

FB. I am not FB-ian before. Account FB tercipta pun sebab kawan-kawan sibuk suruh tengok picture yang mereka paparkan di FB. So, kalau takde akaun FB, mana boleh tengok kan? So, akaun FB tercipta. Hanya untuk melihat gelagat kawan-kawan, gambar-gambar lama yang mengusik kenangan dan gambar-gambar baru sekadar untuk tatapan.

Thanks to rakan serumah yang memperkenalkan FB. Bersungguh-sungguh menerangkan fungsi 'tagged'. Time tu, aku hanya ada Friendster yang juga telah lama terbiar beku semenjak 2008. Semenjak tiada sebab untuk aku teruskan FS. Sangat confident dengan tahun itu, sebab Friendster juga (waktu itu) tercipta sebagai jambatan silaturahim dengan kawan-kawan yang kemudiannya berhijrah ke FB. FS terbiar - sunyi.

Dari bukanlah seorang yang hantu FB, menjadi pengguna tegar FB. Daripada tidak gemarkan function 'chat' di FB, bertukar menjadi penunggu setia kawan-kawan di ruangan tersebut. YM masih juga dibuka untuk capaian paling pantas antara teman-teman lama dan kawan-kawan sekerja.

Daripada kawan hanyalah terdiri daripada kawan-kawan yang memang paling rapat, hinggalah terjerumus kepada simpton 'approved siapa saja' untuk meningkatkan angka 'friends'. Upload apa jua picture untuk ditatap seluruh alam. Komen setiap saat - dari apa yang terjadi di depan mata, hinggalah ke apa yang terlintas di hati sesaat yang lepas.

Dari mata turun ke jiwa,
dari teman menjadi cinta.

Eh, itu lagu Najwa Latiff! Hahaha!

Dari menyatakan " i'am not FB chatter.... " akhirnya...function itu yang ......... !

Dari tidak kenal, menjadi kenal....

Its so.......!

Now, kalau FB la puncanya, then that's it. Good bye FB.

Opss, it's not totally good bye. Just back to where FB is not one of my thing first in the morning. Not into chat. Not into posting what i thought in one second and it might be changed a second later. Not into approving someone that just linked to one of my friends and then he/she mingling around my life from that moment when i hit that 'confirm' button. I am not that generous...anymore.

Not into creating a group called 'acquainted' and dumped about 100+ names into that group just because they are just related to one of my friends and now they are also my friend. Without even know who are they..actually.
Not into 'restricted' someone who make me felt so annoying because he keep 'like' ing all my post.
Not into 'unfriend' someone who make me sulk (hohoho..stupid!) and two days later, i hit that "+Add Friend" back (yeahh..double stupid).
Not into stalking someone who make me thinking about them all day long..or for the whole week.
But, once...FB did help me a lot using one of the function that you-can-view-friend's of friend's pictures and print it out and throw it to that swindler's face with HAHAHA. And that's is the only moment i thanked FB a lot. :)

And..it's too tired, actually.

Let me be alone. My friends will be my friend even me-without-FB.