The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

14 March 2014

Jalan - jalan Johor Bharu.

Alhamdulillah, terubat dah rindu pada budak berdua ni. Tapi, masa entri ni dikarang, rasa rindu balik. Eh, macam mana ni?

28 Februari. Membawa diri ke JB. Cewah! Bertolak jam 7 pagi dari Tanjung Malim, sampai jam 12.30 di Johor Bharu. Check in di hotel untuk lepaskan lelah then jam 2.30 berangkat ke rumah adik di Taman Cempaka. 5 minit di belakang hotel. Dijemput si adik ipar.

Well, 3 bulan tak berjumpa dengan anak dara seorang ni, mulanya dia kaget jugak. Taknak salam, taknak dekat, even taknak pandang. Hoccay. "Mak" sangat profesional. Umpan dengan Galaxy Tab - Talking Tom. Her favourite games. Ok sikit even malu-malu.

Si abang OK je. Mula-mula adik ipar jemput kat kat hotel, abang dah meluru nak bersalam dah. Dah 7 tahun, maka dah kenal la maklongnya. Adik baru 2 tahun, ingatan sedang berkembang.

Then,  jerit dalam rumah 'Sapa nak ikut mak gi jalan - jalan Danga Bay, cepat pi mandi!' Serius, memang aku jerit. Hahaha.

Mya alert betul dengan perkataan 'mandi'. Cepat dia suruh aku bukakan baju and pampers dia. Ok, dia mula mesra. Bawa dia pi mandi, then dukung ke bilik nak pakaikan baju. Aku buat semua rutin yang aku pernah buat masa dia duk dengan aku dulu. 

Time sapukan bedak seluruh badan and layan kerenah dia nak main bedak, maybe masa tu dia 'baru perasan siapa perempuan di depannya itu'. Dia bangun dan terus peluk! Hah, dia baru ingat. Lama betul nak kembalikan ingatan dia. Hahaha! At the end aku pakaikan dia baju, aku dan dia habis berbedak. Tudung, baju seluar...semua berbedak. Great!

Well, itulah Mya..my favourite niece. (Dia je the only niece aku ada). And Mikail..my fav nephew sebab he's the only nephew i got right now. Hahaha! 

Hari pertama ke Country Garden, Danga Bay. Sampai lewat senja. Then esoknya ke The Zon (Free Duty Shopping Complex) and Johore Premium Outlet (JPO), Kulai. 

Janji akan kembali ke JPO dengan duit seguni. Mungkin dalam 3 bulan lagi. Haha!

Kemesraan mak - anak bila ingatan kembali.

Country Garden - playground.

Country Garden - theme park. Dilarang pijak rumput, tapi arca dok letak tengah - tengah tu. Dapat bergambar dengan arca tepi-tepi je la. Kalau tak, kena "preeeeetttt" dengan abang guard.


Mya - aksi bila dia nampak kolam renang. Mikail - kepanasan tapi maklong suruh jugak berposing kat situ.
Them.
All of us together.

Pose Mikail dalam keterpaksaan.

Ohhh...they are sooo cute!
Nice, isn't it?


Second day - The Zon dan Johore Premium Outlet.

The Zon - dorang kegilaan bila bawa masuk kedai coklat. Mya bertambah kadar kegilaanya bila nampak kereta - kereta untuk riding sekitar complex, tapi bila uncle cina itu tegur, terus menangis ketakutan. Tak jadi nk ride 5 minit=RM3. Hahaha!

Aksi kami di JPO.
Budak keletihan. Ingat tidur sampai esok pagi, rupanya setengah jam je dia recharge, bangun semula terus cari Talking Tom. Dengan comotnya.



Pagi - pagi lagi dia dah 'makkkkk' dari balkony rumah. Nak drive konon, tapi takde lesen. Nak try buat 'peace sign' tapi jari tak reti nak cabang. So, breakfast roti canai bertemankan Tom. (takde kena-mngena, kan)

InsyaAllah, nanti pi lagi.