The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

17 September 2008

Preparation for Raya

Lagi 2minggu je nak Raya. Preparation? For me..semuanye macam biasa je. Setakat prepare baju je..normal lah kan? Every year mcm tu. Kuih pun..mcm biasa gak.

so..apa yang luar biasa nye?

Actually…ada gak yang unusual than last year. Family aku beriya2 plak..(rasanya!). Tahun - tahun lepas takde la aku terasa sangat nk Raya, just macam biasa. Tunggu Raya.. Tahun ni, semua happy semacam! Bukanlah aku tak suka..tapi macam….(kdg2 sampai termenung la tengok gelagat dorang..esp Aty yang kalut sebab Nazri nak datang umah! Hahaha!) - Klo la dia baca blog ni….!

Selalunya buat kuih at least 5 hari sebelum..tapi ni..baru seminggu puasa Mama dah sibuk buat kuih! Since aku balik Jumaat je, so malam2 lain..Mama & Aty je la. Bella balik kerja kul 10..dia tolong tengok je la + nyibuk tya itu ini!

Cuti Nuzul Quran, shopping! Yang girls just grab T-shirt biasa je since dorang nye barang-barang dah beli awal..yang guys ni (termasuklah Papa!) yang susah bebenor nak cari! Takde saiz la..cutting tak menarik la. Yang peliknye..jeans je pun! Tapi sampai aku dah terduduk kepenatan tgu Amin & Adik kat fitting room!

Agenda malam - Papa, Amin & Adik tak sabar-sabar dah nk pasang lampu lip-lap kat porch! ( Hello…last time kitorang ada lampu lip-lap ni ada la dlm 6-7 tahun lepas, kat Shah Alam!) Rasanye tak terkejut kot..klo Papa tetiba plan nak pasang lampu minyak tanah lak kat pagar umah!

Okey…what’s next?

Sesi buat kuih:

*Aty beriya2 sbb Nazri nak datang umah. Huahuahua! (Aty..klo Aty bc comment ni..jgn marah ye!)..*

Sesi memasang lampu lip-lap!

*Amin lak sebab Farah nk datang kot. Beriya nye sampai suh Papa cat umah! Adik - Nafisa la kot!

Bella...Bella...

Bella...Bella...

Yang Si Bella ni plak…Mama & Papa dah pening bila dia wat statement macam ni:

“Tengok lah, 2-3 orang skandal Bella nak datang…Haha! Korang hiaslah rumah ni cantik2 yea!” Dan tanpa segan silu..aku baling kusyen tu kat dia!

And yang pasti..Abg jiran sebelah umah aku dah pelik kitorang kecoh2 depan umah tengah2 malam macam tu! Bertambah pelik klo dia tengok papa gaduh-gaduh manja dgn Amin & Adik cara-cara nak pasang lampu liplap dengan penuh gaya! Mama dah give up. Aku, Bella & Aty…taknak masuk campur! Nnt ada yang kne lilit dengan lampu liplap sambil nyanyi lagu Suasana Hari Raya~Anuar Zain & Elina! (Aku benci tul lagu lampu liplap tu…ada ke lagu Merry Christmas?? Better silent off la!)

CHOP! CHOP!

Mohd Zaim Musa Bin Zaini - dah leh jalan + lari2 and gaduh2 dengan John! Oooo..klo dulu aku la kne dukung dia bawak ke sana sini..sekarang aku lak kne kejar dia ke sana sini! Hahaha!

Dulu...(2 bulan)

Dulu...(2 bulan)

Sekarang..setahun lebih!

Sekarang..setahun lebih!

Degedek!!

Degedek!!

And siapa pulak John..? Haha… This is John!

John - kera peliharaan Bode! Kuikuikui!

John - kera peliharaan Bode! Kuikuikui!

Whatever pun…Degedek (his nickname) akan kalah bila bertemu dengan Abdul Rahman or Man, his cousin yang tua 3 bulan dari dia! Hahaha! Teringat scene Man tepuk kepala dia time ‘buka puasa’ last week! Cian sangat!

Abdul Rahman @ Man....yang sangat brutal bila jmpe Degedek! Hahaha!

Abdul Rahman @ Man....yang sangat brutal bila jmpe Degedek! Hahaha!

And he will be so ngada-ngada, manja sangat2 when he saw me! Hahaha!

16 September 2008

No point hiding!

Aluuuss… heh! Nyorok ekkk..?

No point la babe!

Langit di atas kepala, tanah yang kau jejak..cahaya matahari yang menyinari & bulan yang dipagari bintang….kita berada di bawah langit yang sama, bertapak di tanah yang sama..matahari dan bulan yang menemani kita pun sama. Dunia ni..sememangnya terlalu luas untuk dijangkau dengan sepasang tangan..tapi itu bukan bermakna kita takkan bertembung suatu hari nanti.

Hope you’ll ready by the time we’ll meet! Erm..I’ll be such a big liar if I said I don’t care what-so-ever reason yang buat kau lari menghilang macam ni..(nak tahu ape Mama cakap? Err..neyyh..You don’t wanna know! ) …but I take it as…like one of 7 wonders in the world! Opps..! You’ll be the 8th! 8?? There..my favourite number…remember? I bet you still remember…unless you’ve …..! Erm…since Jan 2008. Last we went to One Utama rite? 24th Disember 2007. Buy me a blazer? A game of Archery..? Again..remember? Huh..I don’t think so!

I’ll promise..we’ll meet again, someday later! At that time, I won’t ask you anything..I promise. Even about the tree-house u’ve promise to build for me! Instead..I’ll smile! Or maybe with a simple ‘HI’ or ‘Hello..’ Like nothing happen before, eventhough once upon the time..you are my ‘best friend’ ever!

Thanks..~!

p/s: Still hiding / invisible?…Go on..as long as you wish!

Selamat hari raya.Maaf Zahir Batin.

13 September 2008

Buka puasa @ Trolak




Sekali lagi, BSM wat makan-makan kat luar. Kali ni majlis (erm..majlis ke..?) berbuka puasa di Trolak Resort. Ini la kali pertama kami tak rancang ape2 plan, tapi menjadi terus!Rabu pagi tu, Weena call resort tu, terus war2kan kat kawan2 lain, kutip duit time2 tu gak then terus book! Klo plan…erm..alamat jadi mimpi la..

So..about 7 buah kereta konvoi dari BC dari kul 6.15pm. Yang bujang2 tu, car pool la kan…yang mana beranak pinak tu, datang la dgn husband and hero-heroin. Err..yang married women bring along their husband..tapi yang married men ni..datang solo macam bujang jugak la! Aduh…! Hahaha…!

Aku drive and Weena, Zida n Ina Ooi lah jadi peneman. Kecut perut dorang bila satu scene aku ter-hot dengan treler yang nak menyempit gak lalu kat jalan sesak tu… So, kiri aku treller yang degil..kanan depan kereta yang sangat laju. Ape aku wat… aku pun tak ingat! Tau2 dah depan treler tu, kereta dari depan tu pun aku lepas..dan Ina Ooi jerit kat telinga aku..

“ Oii Zura, kami ni tak kawen lagi. At least Weena dah merasa bertunang!” Sorry girls…. Alhamdulillah..umur kita panjang lagi!

Sampai sana dalam kul 7.00pm!

Biasa la… Main Agenda – MAKAN! Second – Tambah makanan! Third – tambah lagi dan lagi dan lagi! Lastly, baru berenti makan + bergambar! Sorry la klo ada yang teringin nak candid mine but I can’t stand looking someone holding camera! I’ll smile! And pose! Hahaha!

Sampaikan dah abis pose, gaya intai2 sayang di tengah pohon keladi jadi last pose. Tu belum lagi gaya ngeliat ngantuk di sisi kalimantang! Haha!!

Ada xvtv who’s gonna be the next mummy… Scene naga berasap (aku benci tul panorama asap kepul2 ni!!) And tak lupa babak muka selamba tapau lauk resort tu masuk Tupperware dari umah! Aduh..ini pun ada ke?!

Abis sume xtvt kul 8.30pm!











Okey….that’s all….

03 September 2008

Talk about nothing..

Kadang - kadang ada benda yang better kite tak tahu langsung, daripada kite so (kind of) eager want to know what is it, but then… it end in way that ……… (can’t describe it la!). then, later u’ll regret it and said that " How I wish I don’t know about it….! Hah!! "

1_819433466lTeka teki:
Ape rasanye bila your heart beat berdegup sama pantas dengan denyut kepala..?

Erm….

**Jawapan= Rasa sangat SAKIT..till u feel like crying! Lagi sakit dari gastrik! Or migrain!

Nak rasa..? Better NOT!

Ubatnyer?

SENYUM. (macam grafik sebelah ni..it is soooo cute, isn’t it? ) I have guys version, too… but I prefer girl’s… Yang guys…maybe later! Wink*~

** No ideas what to mumbling around during this fasting month…

Okey…I’m going to sleep..it’s 11.06pm.. Nite all…! **

Esok jangan lupa sahur ekk..! Even a glass of water or a dates..enough already! Owh..tadi g Bazaar Ramadhan @ Medan, last2 tak beli gak kurma ye..! Hehe! =)

Selamat berpuasa!

Kitty_2

Erm..bulan puasa tahun ni…ada routine yang I won’t do anymore. No more sahur misscall, huh! Hahaha…