The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

30 November 2009

Howling at the New Moon

Nuffnang out there, you must be already known why I put "Howling at the New Moon" as a title. Right?


Again about The Twilight Saga? Ohoooooooooo… I just love the film. And first time ever, I get tooooo involved to a film (even Titanic doesn’t drive me crazy like this!), so I bought the first three books about this most lunatic love ever happened on earth. How I wish this love story is really happened in Forks. How I wished that Bella does exist, howling for Edward’s love!


Click here: Previous entry!

Someone told me that I shouldn’t read the books before the movies because it will ruin all the moods. Hush! I really can’t wait for their story to be revealed in another sequel. Now, I’m looking forward to bought “Breaking Dawn” and “Midnight Sun”.The third books (the ending) make me shocked. I mean it, SHOCKED! Could it be!!???

What make me howling for this film? Thousand reason! Bella and Edward. Their romance is the crux of the film. Starting from the way how Edward showed up in the film – at the canteen, it makes me bristling! The way Edward looks at Bella, confusing why he can’t read Bella’s mind, it make me excited. The way the ways they reflect atmosphere in the forest, chill!

That’s Twilight!

And when it comes to New Moon, it really makes me jumping around hysteria when my sisters said they had watched it, without me! No way! Even I do read the books thousand times, I just can’t waited for weekend to come so that I’ll be the first in line to get the ticket and watched my Bella and Edward. What a masochistic week!


Love the way Edward said. "And so the lion fell in love with the lamb…”


Be safe!

20 November 2009

Azura tak puas hati + dengki. Jeles. Jeles!

Sebab ape Cik Azura tak puas hati?
Statistik saya tak pernah dilebihi oleh sesapa esp junior. If I'm first, at least the junior would be at least at 2nd. Kali ini, pertama kali saya beated. Aouchh!

Tak puas hati?
Yup. Siap saya print screen so that err... Ntah! Kenapa saya print screen ye. Lagi la saya tak puas hati. Dan saya boleh terngiang-ngiang itu junior ketawa kuat gile bila dia tahu saya tak puas hati pasal stat dia melebihi saya!
Huh.


Mine.


Orang tu...
*angka statistik di atas adalah pada 20/11/2009.

Dia ketawa lagi!.

p/s - Saya takde kne mengena dengan dia punya blog! Ini penafian kali ke 825. Jangan kaitkan chimichiky dengan tuan director itu! So, people out there...stop asking me like ****. Penafian selanjutnya ada di blog dia pulak. Hahahaha! Ingat, klo taknak tido di kandang kuda / unta, jangan nak jahat mulut!
Sekian!

Ini blog saya punya. Hanya ini blog! Blog ini saja!
Ada faham?


Cerita lain: Lihat ! Ini blog boss saya. Blog yang penuh dengan ilmu. Caya la boss!


16 November 2009

Dila dah kawen weyhh!

Fadzilah's Wedding
14 November 2009.
Dewan Seksyen 23, Shah Alam.


Hallo....
Another wedding attended last week. Alhamdulillah, akhirnya Dila dah jadi bini orang.

Dila.
Watak perempuan paling brutal dalam 5 Chimaera 2001, SMKS19 akhirnya menamatkan zaman kebrutalannya. So, kali ni kalau aku nk lepak minum kat Shah Alam, susah ke di Dila ni nk temankan aku...sambil gosip2 and gelak kuat-kuat. Lawan gelak sape yang akan buatkan abang cafe' tu rasa annoying dan pura-pura nak tutup kdai la tu jugak!

Bak kata Erwan, "Ko rasa, Dila ni akan tetap kuat membebel ke bila dah kawen ni...macam dia dalam kelas dulu?"
Aku jawab, "Ish, tak la. Korang ni, suka2 je.
Erwan balas balik. "Memang la, sebab yang paling kuat bebel ko. Macam machine-gun!"

Eh, ke situ plak dia. Nasib baik itu kenduri orang. Klo tak, memang aku tomoi mamat Erwan ni!.

Geeeeeee..ramai sungguh warga ex-SMKS19 aku jmpe balik. Bersepah-sepah. Hahaha!



Macam biasa, aku and Diyana takkan ketinggalan acara makan-makan mcm ni.

Sesi bergambar walaupun ada diantara tangan masih berselemoih dengan nasi minyak~

3 Powerpuff Girls Chimaera duduk. Masih bertiga.
Janeal, Diane and Liza.
Kami watak sailormoon, di belakang. Ahaha!


Dengan pengantin.


Dapat 1-2 shot dengan pakwe sulung. Lama ooo. Tahun Gajah dulu.
Area 1997. Dulu dia sangat kurus. Cicak kobing.
Obviously, dia masih tinggi. High heel aku masih tak boleh membuatkan aku lebih 3 inci melepasi paras bahu dia! Huh!

15 November 2009

Jawatan kosong. Baru wujud. Interested anyone?

Malam tadi tengok Tunjang Sa’adah. Awal – awal lagi bila aku tengok Che Wan Rozita jadi orang gaji rumah Norman Hakim, aku and housemate mula lah kutuk – kutuk kosong. Bukan pasal Norman Hakim dengan Memey, tapi more to orang gaji.

Topiknya lebih kurang macam ni.

Orang secantik Che Wan Rozita jadi orang gaji? Heh..! Mana ada?! Mesti kak-kak Indonesian yang awal-awal penuhi kuota orang gaji kat Malaysia ni. Teringat plak beberapa nama orang gaji yang pernah jaga aku dan 6 orang adik-adik aku dulu. Kak Nur, Kak Ema, Mbak, dan beberapa nama Indonesian yang aku dah lupa. Aku ingat nama maid yang baik-baik je. Yang aku tak ingat tu, memang takde ruang dalam kotak ingatan aku. Huh! Bad memories! That’s why, bila aku naik Darjah 6, papa berhentikan orang gaji kitorang and arahkan aku yang jaga adik-adik aku plus Anol yang baru umur 3-4 bulan. Hebat ko, Azura!

Then aku terfikir. Why not jadikan profesion orang gaji ni as government’s service? Sambil gelak – gelak, makan buah mata kucing…kitorang teruskan berangan.

Kakitangan kerajaan ek..?

Erm..maybe profesion orang gaji ni jadi Skim H. Mula dengan H17. Hahahaha. (Aku kne check pulak klo-klo currenty ada ke Skim H dalam gov’s services. Mcm tak pernah dengar. Hehehehe.)

H17. Orang gaji…tak sedap pulak. Sape la nak mengaku kat orang kampong bila Che Temah jiran sebelah rumah sibuk pagi-pagi berkunjung ke beranda rumah dan tanya, “Ko kerje ape kat KL tu, Joyah?” Rasa-rasa mesti Joyah tersipu-sipu je nak jawab, “Orang gaji…”. Itu pun pelan je jawabnya. Antara dengar tak dengar.

So, why not…H17. Pembantu Tadbir Rumah. Canteeeeeeekkk!

At least bila Che Temah tu tanya and belum sempat Joyah jawab, mak si Joyah, Makcik Semah cepat-cepat jawab, “Ala…yang tadbir-tadbir tu. Ape ntah panjangnya, tapi yang aku tau, dia buat kerja tadbir-tadbir la…” Mesti Joyah senyum. Makcik Semah lagi lebar senyumnya.

H17 ni under Kementerian mana? Perumahan? Heh..takkanlah sebab ada word Rumah kat hujung jawatan, so under Kementerian Perumahan. OK, then why not under Kementerian Sumber Manusia.

Hahahaha!

H17 then mesti ada H22, Pembantu Tadbir Rumah Kanan. Ada pulak H41, Pegawai Tadbir Rumah.

Then aku tertanya. Kat mana lak H17 ni nak punch-in? I mean their attendance? Fail kerja? CPD? PTK? Dalam aku ngomel-ngomel tu, housemate teman aku berangan dah tidur. Biar aku berangan sorang la!

Ha..berangan lagi. Berangan lagi. Eh, tapi betul ape. Daripada kita asyik hire Indonesian, amek pulak kat agent, labor duit ribu-ribu, Visa lagi… itu belum kes dera anak majikan, curi barang, larikan baby majikan, ‘larikan’ laki Cik Puan…huuuu. Shhuuhhh!

Why not buka peluang ni pada our own citizen (actually peluang tu ada, cuma since it’s orang gaji, xde kelas la kan? Klo H17 ni ada, mesti ramai nak apply since it’s gov’s.

Kat luar Negara dah ada la benda ni.

Mesti dapat selesaikan masalah Kak Zarina yang asyik pening pasal bibiknya. Hahahaha!

04 November 2009

Layannnnnnnnnn..!

Lagu ini memberi motivasi. Hahahahaha.
Thanks to Kak Zuna yang beri aku hint lagu ni. Cume aku mesti la advance sket, terus cari video clip lagu ni.

p/s : Teringat time Kak Zuna gayakan tarian ni dalam kereta aku on the way g Concorde last month. Sangat....................... giler! Nasib baik pemandu lori apek cina ntah mana tu tak tengok lagi sekali sepertimana dia tengok akak buat aksi luar biasa time kite gi IKEA. Huh!
Lagu ni seksi? Heh... GTH!


Lyrics | Pussycat Dolls lyrics - Hush Hush lyrics

02 November 2009

4 hari mengukuhkan pasukan.

Ada yang dok tanya, mana pergi minggu lepas? Blog pun tak update, FaceBook pun senyap.
Hahahaha...saja menenangkan fikiran. Poyos!!

Aku gi kursus pengukuhan pasukan la. From 27th until 30th November. Kat pangkor.

Okey la...dapat hirup udara luar dari Tg Malim sekali-sekala. Cuma kali ni more to peserta compare to urusetia. Hahahahaha!

Nothing much to story, maybe gambar2 dibawah boleh ceritakan a bit. Klo nak cerita lebih details, maybe leh gi hopping blog serigalaga.


Ini kumpulan utk aktiviti dalam kelas.
Kumpulan TELUK.
Dari kiri - ridzwan, arnese, ikmal, aku and bavani.

p/s : Just sebab his fave colour is white, terus dapat gelaran hati suci. And konon-konon lekat la nickname tu sampai ke ofis. Hahahaha. En Hati Suci a.k.a En Ikmal Redzuan... keep it up to be suci hatinya ye. Hahahahaha..!

"Kami berikrar, kami takkan nakal-nakal. Cuma nakal sikit je.."

ada model helikopter di depan meja. Hasil usaha 4 minit kerja kumpulan.


Yes..u are cute, Najidah.


Night Walking.

Kumpulan aktiviti outdoor pulak.
Kumpulan 1.
Dari kiri - Fuad, Lim, Fait, Aku (duduk kat bawah), Fuzy and Amelia.

Gile muka minyak sebab masuk hutan tak perlu pakai foundation tebal-tebal.
Lipstik pun tak payah. Natural beauty as the nature.

Games - Spider Web

As long as kumpulan aku berjaya keluar dari web tu tanpa sentuh tali tu.
We did it. Hahaha!

Games - tarantula
Lontaran pendapat.

Cantik kan?


Aktiviti - Jungle Trekking

Sesi bergambar yang pada mulanya hanya 2-3 orang akan menjadi 20-30 orang......

....dan semakin ramai. pokok - pokok turut menyanyi riang..!

Mereka sangat berminat dengan pokok 'tongkat ali'


Aktiviti - Buat rakit & berakit ke seberang!
Masih tak perasan di buku laliku ada seekor pacat sedang enak dibuai mimpi.
Menghisap darah! Dasar pacat!!

Fuad - nenek kebayan versi lelaki bergelar arkitek yang mengendap2 nak interframe gak dikalangan kami yang jelita tidak termasuk Lim Kian Boon!


Water confident. Watak di belakang sangat membantu untuk kamo berasa confident!


Aksi sebelum berakit.

Yes..come on Lim. Chaiyok2!


Mula-mula sangatlah tak confident nye duk atas kayu tu...

... but then...LOOK! Aku sangat gembira berakit. hahahahaha!
Siap leh borak2 lagi...pasal anak-anak, jualan megaSale, pasar borong selayang dan bermacam-macam lagi.
Lupa lak kami kat tengah lautan! Rasa macam kat coffea house. Huh!




Aktivit yang ditunggu-tunggu.
PAINTBALL!

Mendengar penerangan sebelum masuk ke medan perang!

Engineer mekanikal sedang melukis camne nak repair aircond dalam masa 3 min.
Aku pulak sedang fikir, cmne nak transform aircond tu jadi kuih dorayaki.

Caption sebenar: Ketua melukis pelan. Huhuhuhu..!
Pastu dia yang kne tembak dulu...camne tu!!??

"Arnese, ko g amek bendera. Second runner, Fuad. Yang lain cover!"


Sekumpulan power rangers beraksi!

Aksi sebelum parah diserang!~

Harghh..berjaya jugak aku ditembak bandit pada 3rd game. Tahniah bro! 4 hari lebam!


Balik time. Bye Pangkor!

Hahahaha. Kenapa aku kelihatan sangat tinggi lampai di sini.
And no doubt En Azman sangat chubby - tang perutnya.

Aku tak hingat kenapa aku ketawa pada masa ini. Pe yang kelakar, aku pun tak hingat.


Menunggu feri dengan penuh gaya.. Chewaaahhh...



Gelagat atas feri. (aku takde, sbb aku tido..)