The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

14 November 2012

Journey To The East (Malaysia) - 101112

Pada yang pernah terlintas di post ini (klik sini ye), maka inilah sambungannya. Part II - sepuluhsebelasduabelas dah pun berlangsung dengan lancar. Alhamdulillah, kakak kesayangan dah pun selamat menjadi isteri orang. Tahniah Arzuna! Maka Amirul Akmal..sila jaga kakak kami baik-baik ye!

Maka, disebabkan semasa Part I hanya gambar-gambar sipi yang di letakkan, jadi disini aku postkan beberapa lagi picture yang berkaitan. Post yang membuatkan aku pula menerima ucapan tahniah. BTW, thanks a lot!



Gambar - gambar lama.

Perjalanan ke BINTULU (ya! Bintulu di Sarawak) bermula pada 9 Nov 2012, check in web seminggu sebelum. Flight bertolak jam 1.30pm. Ditemani sidia, kami mendarat dan disambut gilang gemilang oleh Nuar yang semakin lebar mukanya. 



Check in dan melepaskan lelah di Li Hua Hotel di mana majlis resepsi akan berlangsung, jam 830pm bakal pengantin masih sibuk macam dia bukan pengantin ke sana ke sini. Selesai melihat persediaan dan last check preparation majlis bersama Nuar dan Zuna, jam 830pm itu Kak Zuna menjemput kami ke rumah Along untuk sesi makan malam. 

 Go through checklist malam resepsi bersama pengantin.

Esoknya, pagi-pagi lagi kami berdua bertemu pula Zaidi yang semakin jelita dan semakin popular di corong-corong radio Bintulu. Kawan aku yang mulai menjadi penyanyi ini masih seperti dulu. Selesai makan mee kolok dan bergosip, Zaidi membawa kami ke Segong Handicraft, memborong 40% barangan idaman hati. Balik semula ke hotel untuk bersedia majlis malam nanti.





Zaidi. Yang di tengah-tengah.



Jam 8.30 malam pula, bersiap dengan warna tema grey dan turun ke Li Hua Restaurant.. 


Oh! Kak Zuna memang dah jadi isteri orang! Oh! Kurang sudah kawan-kawan single yang rumah mereka akan dijadikan markas pertemuan gadis-gadis jelita. Now, it's me and Yan! Only us!



Didendangkan dengan nyanyian merdu Zaidi Anwari, di acarakan oleh Awang Annuar dan aku sebagai photographer, memang sebijik macam acara kolej kelima zaman dolu-dolu. Cuma tiada watak hulubalang dan penari suku kaum Sarawak memenuhi ruang dewan kolej kolegiat. Hahahah!
 
 Urusetia yang masih setia dengan tugas-tugas seperti di K5 dahulu.

Acara makan, bergelak dan bergambar tamat jam 10.30pm. Tapi kemudian dengan pakaian yang sopan dan anggun berlabuci begitu, kami meneruskan acara berfoya-foya di Restoren Samudra. Bercerita tentang keganasan Sang Buaya membuatkan aku seram memandang sungai di belakang kami itu. Seyes, meremang!

Esoknya, selesai check out, berjumpa dengan pengantin, bersarapan Laksa Sarawak dengan Zaidi dan Nuar di Eve Garden dan sekali lagi ke Park City Mall untuk mencukupkan 60% shopping. Gila! Hinggakan sidia terpaksa azan di telinga untuk menyedarkan yang kaunter dah penuh dengan barang yang aku nak beli + jam dah menunjukkan pukul 2 petang. Flight pula jam 4 petang. Haishh!






Well, kesetiaan Nuar terbukti bila dengan tabah dan sabar menunggu aku habis bershopping dan kemudian menghantar kami ke Airport walhal dia sendiri perlu memandu ke Mukah petang itu juga. Thanks Nuar. Thanks Zaidi.

Jam 4.00 petang, kami berdua sekali lagi mengisi perut AirAsia untuk pulang ke KL. Sempat shopping sikit lagi di LCCT. Mungkin kerana kepenatan, kami tertinggal 2 botol minyak wangi yang baru di beli, tersangkut di belakang troli. Tak perasan! Perasan yang masing-masing tak capai beg berisi minyak wangi tu bila kami tersebut tentang shopping di LCCT. Huhuhu...termenangis sekejap dalam kereta yang masa tu dah melepasi area Bangi. Frust gila! 

Selesailah perjalanan yang berjaya dicoretkan dalam ayat paling ringkas. Kalu details..mahunya 4 pages ni! Hahaha.

Apapun, Selamat Pengantin Baru Kak Zuna - Amirul Akmal. Semoga bahagia dna berkekalan hingga ke akhirat. Muah!!





Next entry aku bercerita tentang keenakan teh o ais asam boi blended ok. Best!

05 November 2012

Fly like a fox..thats Flying Fox!

Hai. Disebabkan ada sedikit masa, then cepat-cepat log-in blog untuk mencoret. Kalau simpan dalam peti besi alamatnya berkurun la baru nk upload cerita, silap-silap langsung tak upload. Hehe.

Sejak dari awal tahun nak cuba Flying Fox yang di dakwa terpanjang di Malaysia ni (hehehhe) tapi takde kesempatan. First attempt, tetiba hujan rintik-rintik..air bergelora. Second attempt, busy pulak bila dah tiba kat atas tu. Next attempt yang lain, dah lupa sebab-sebabnya.

So, kali ni tiada lagi alasan. Masa dapat jemputan ni, baru pulih dari migrain yang teruk sampai rasa nk hantuk kepala kat dinding, so berfikir 2 kali jugak. Nak tak nak? ... OK. Nak!

So, jemputan khas semasa sekumpulan Living Social sedang menjalani aktiviti Flying Fox ini, aku usha dulu. Melihat mereka landing di Landing Point dengan ganasnya, rasa macam nak tarik diri. Impact yang sangat kuat melanggar tayar-tayar tu membuatkan aku kecut perut. Tapi nak tarik diri saat ni? Hurmm..nak tarik diri pun fikir 2 kali jugak.

Tak sempat nak fikir dah, tengok-tengok aku dah kat Launcing Point. Oh man!!

Sesi memakai semua benda alat keselamatan berjalan lancar. 2-3 kali voice over dalam walkie-talkie buat aku ketawa. Mungkin aku lah peserta paling lama ambil masa untuk memakai semua peralatan tu. Acu, Am dan Michael yang menunggu di Landing Point mesti berpeluh menunggu special guest ni.

Apekebenda lama na dibuatnya atas tu.

Hah. Bergambar la dulu...hilangkan gabra! Hahaha... Actually sampai post ni di publish kan, mereka bertiga masih tertanya-tanya kenapa aku ambil masa yang sangat lama di Launcing Point. Voice over dah mula merepek-repek!


Come on. Mana aku tak gabra? Look the distance I am gonna fly thru. It's
486 metres long, man!! (Click here)





Di Landing Point. Ini snap sebelum aku naik ke atas. Terbayang aku akan menghentam semua tayar-tayar tu..dan perasaan itu sangat seram.




Tapi kenyataannya?
Aku tak sampai pun kat Landing Point.
Tersekat dalam 10 meter (or lebih) dari Landing Point. Michael, Am dan Acu memberikan moral-support untuk aku menghayunkan badan sampai ke arah mereka.

Cik Abang yang melepaskan aku di Launching Point pun sempat turun dari atas bukit sambil ketawa dia berdekah-dekah bergema di seantero Bukit Kinding melihat aku stuck like forever di tengah-tengah tu.

Nak tolong? No way! Tak de! Dia duduk relaks kat tepi bukit tu sambil bersorak "Come on, sayang. You can do it!"

Alasan para instructor: Berat badan aku tak cukup untuk aku menghasilkan impact ke Landing Point.

Dalam mereka memberikan motivasi untuk aku mengayunkan diri sendiri secara manual ke landing point, terlupa suruh mereka merakam detik gemilang itu.

Hasil daripada menghayun diri sendiri, muscle lengan telah menjadi tegap. Hahaha!

Komen Amirthan :
Bukan semua orang boleh tersekat kat tengah-tengah tu, hanya orang yang tersekat akan diberikan sijil. Lagi jauh dia tersekat, lagi besar sijil tu.
Sungguh menyedapkan hati, kan.


Thanks! Tekad nak makan banyak-banyak lagi dan cuba sekali lagi Flying Fox tu dan menghasilkan impact yang diidamkan!

Dah. Jom balik!