The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

15 February 2009

Our weekend with that pink leopard..in town!

Salam…

Akhirnye, keluar gak aku dgn Dewi g muvee hujung minggu. Hahaha! Klo tak dipaksa2, mau kitorng lepak umah je. Tapi ada gak halangannye. Dekat satu jam jugak la kami surf Internet. Masuk web TGV & GSC, sbb nk reserve ticket utk Upin & Ipin. (Baru tahu yang tajuk citer ni ‘Geng: Pengembaraan bermula’. Ingatklan still pakai ‘Upin & Ipin’...Hehehe...)

Huh…! GSC asyik fully-booked. Yang TGV lak asyik technical error. Akhirye kami decide, go and redah je. Fully booked or not, yg penting we are there!

So, kul 11am kami bertolak la dari TM ni. Fetch Ida kat depan Klinik Nabilah and Pyramid..here we go. Knpe Pyramid..? Saja! Itu je jalan yang kami expert. Nk masuk Damansara, takut tak jumpe OU plak. Hahaha. Next time, maybe.

Upin & Ipin..? Until 530pm ‘s showing – Fully booked. Yang ada 710pm. Xnaklah! Akhirnye, kami tawakal la dgn Pink Panther II. Well..not bad. We’ve a lot of fun & laugh inside. So, takde la terasa keterkilanan tu. Hahahahaha!

Abis muvee, kami ukur jalan dalam Pyramid tu. Beli la some cars accessories then tgk org skating and dump! 7pm babe! Kami pun decide nk balik la.

Sblm sampai TM, aku singgah umah dulu. Nk amek beg Gucci Bella since next week I’m going to PAngkor again. Family Day. Half an hour later, chow to TM.

Penatnyer. Abis Chocolate Banana – Secret Recipes, tido!

The End! Huarghhhh… ZZzzzzzzzzzzz….~(chiow..~)



03 February 2009

Cuti Jubli Perak

Actually, pagi ni cuti. Semperna 25 tahun pemerintahan Sultan Perak @ Silver Jublee. So, mula2 nak kuar dengan Dewi g Damansara, tapi tak jadi atas sebab-sebab tak takleh nk dielakkan). So, kuar lunch kat Kak Yang, then meronda g Billion terus g Pekan Tg Malim.

Balik umah, teruskan usaha tak tidur petang dengan membasuh baju + basuh kereta. Depan umah ni dah macam carwash centre dah. Seb baik yang lalu lalang tu tak stop by and mintak kami basuhkan kereta depa gak. Setakat jeling-jeling tu ramai la. Dalam kami sibuk bersabun dan simbah menyimbah kekasih hati masing-masing, sempat lagi kami mengutuk dan meluahkan rasa tak puas hati pada seorang hamba Allah yang tak faham-faham mesej yang kitorang cuba sampaikan since the first day kami pindah sini. Adui...

Elok lepas aku basuh tayar kereta tu, langit start gelap. Aduhai...ujan ke? Seb baik Baby aku & Cik Putih si Dewi dah abis dibasuh. Rupanyer, tak ujan pun. Guruh je. Then, ada la renyai sebaldi...terus ok je cuaca. Tapi, apepun, terbatal dah plan nk g jogging kat Tasik Putrajaya~Proton City.

Dewi dah terlena kat hall. Aku lak leka tengok cite The Nanny (Astro Hallmark- Channel 702). Abis tu, aku sambung Berita + Ku Milikmu + Astro Kirana : I Love You Om. Gile cite ni, mamat yang umur dalam 28 tahun fall in love dengan minah cute umur 12 tahun. Aku gelak-gelak tengok. Yg lagi gelak, minah ni yang syok dulu kat mamat ni only then one day he realized that he is also fall in love at the girl! Erm..sad ending. Mamat ni mati kemalangan..

Huh..cuti yang melegakan. Esok. rutin seperti biasa..

I say : Jangan tutup hati. Kalau teringat kenangan manis dengan si dia dahulu, senyum dan layan kenangan itu. Jika terimbas kngn pahit, berdoa agar diberikan kekuatan. Jangan sesekali tutup hati dan berdoa tidak mahu menerima cinta kembali...tetapi berdoa agar dipertemukan dengan cinta yang lebih baik dari yang sebelumnya. Inilah kata-kata yang buat aku tersentak pagi tadi. Thanks Dr.