The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

29 April 2009

Mata lebam.Ngantok. Perut Kenyang.Pon ngantok!

Actually..aku ngantok sangat-sangat. Huhu! Aku rasa aku sangat pasti sebab-sebab ke-mengantoook-kan aku di berpunca dari 2 sebab yg sangat kukuh seperti butiran di bawah!

*malam tadi aku tido lewat. Layan jiwang ' Andai Itu Takdirnya ' . Adoi..dah lama tak buat kerja gile macam tu semenjak bekerja ni.


*Aku kenyang sangat2.

- 3 hari jadi urusetia kursus...dok belakang, hangkot kerja ofis dalam bilik latihan, time makan....MAKAN la. Dapat lak tengahari ni..perghh...kesan kemengantOOokkan tu..macam kene esctasy.

So..masa tengah layan pening-pening lalat dgn mata yg lebam (macam b'gadoh dgn pakwe lak gaya lebam mata aku ni..), aku ter-surf satu web ni. Personality test. www.blogthings.com

Dalam bosan2 tu..aku sempat buat personality test! Comel je...(eh, ape kne mgena?)


Test 1: How normal are you?
Resultnyer:


Pendapat aku: Ada ke aku 55% je normal. Abis? Lagi 45% lagi..aku ni insane la.. Huishhh! Patutnye letak je la aku ni 25% normal. bayak sangat la 55% tu. Mak aku mesti tak percaye!


Test ke-2: How EGOIS are you?
Resultnyer:


Pendapat aku...: Hehehe..Small erk? Ape pun..aku suke gambaq kucing tu. Cute. Biaq pi la ape pun penerangan depa! Hahahaha! (Boley..?)



Test ke-3: What type of ex-girlfriend are you?
(Ape jenis test la yg aku buat ni..? Well..kan aku mengantokk!)
Kata dorang:

Pendapat aku lak: Aku..friendly ex-girlfriend? Erm...boleh caye. Boleh caye. Buktinye? Hehehe. Tak payah la revealed. Kesian pada insan2 yang berkenaan. Makan hati lak. (Tak guna punya Zura..dorang kata. Aku dah tahu dah!)




Test ke-4: What kind of hair you have? (Ini test pun ada ke..?)
Resultnye:
Pendapat aku: Ponytail tu. Ya betul. Aku tak suke bun-style. Hehe.
Tapi kan..penerangan dia bukan pasal rambut. More to personaliti. Tak faham-tak faham.
Erm..rasa nk potong rambut la..tapi sayang plak.


Last test: (aku dah semakin mengantuk...!) Are you chocolate or vanilla?

Kata aku: Mula-mula aku ingat aku chocolate punya type. Bile submit je, aku dapat result..ler..Vanilla ke. Erm...lupa lak. Sah2 perfume yang aku dok pakai hari-hari pun Vanilla from BodyShop. So..ermmm..kene la tu.

Arghh..still ngantok!

Soklan cepu emas yg takde dalam penyataan di atas:
Apakah nama kursus yang sedang aku jaga ini?

**********************

Trip to JB. (Revealed)


Atas: Melepaskan lelah dan asthma di stesen minyak JB.


Teknik melompat kijang. Malek n Muiz.


Picture atas ni aku grab dari blog rasmi team dorang.


18 ~ 19 April 2009.

Trip to Johor Bharu.


Dorang sume sporting.
Gile-gile.

Boleh ke aku tulis ayat kat bawah ni? Eh, ni blog aku kan? So, boley je la.

Sebelum pergi aku hanya kenal seorang saja.
Tapi, sebaik abis je journey, I'm realised that... I've lose someone.


Sampai sekarang dia tak tahu.


+ Bukan merajuk.

+ Masih memahami.


+Tapi, ada yang lebih memahami..rupanya.

+Sudahlah...(keciknye hati...)


Lalalala....~


21 April 2009

Arghhhh.. Sapa sangka begini lah ending cerita SPONGEBOB SQUAREPANT!!


Waktu dulu: Spongebob bersuke ria dgn Patrick di Taman Jellyfish!

Seriously, Spongebob tercengang memandang Patrick yang DAH BETOL2 LAIN! Bukan bentuknya yang berubah dari star jadi bentuk bola ragbi, bukan juga warna badannya yang pink jadi warni biru laut..tapi, perangai Patrick yang….erm..susah nak dijelaskan!


Patrick dah jadi someone new!


Confident.

Charismatic.

More focus…

ToTaLLy NeW.


Sampaikan pada satu saat, Spongebob takut untuk berdiri sebelah Patrick sbb that’s not Patrick anymore!!




Spongebob terkejut sangat2 tengok PERUBAHAN Patrick. Hah? Patrick ke ni..?


Sedey?

- Tak…perubahan yang +ve, buat ape nak sedey lak. Suppose to be happy.


Cemburu..?

- Takde ape nk dicemburukan..since Patrick bukan laki Spongebob!


Then, what?


Spongebob takut.

Sebab?



Spongebob kini keseorangan. No more Patrick!

Patrick xtahu pun yang Spongebob sangat sedey...



Spongebob tak lagi KENAL siapa Patrick didepan matanya.

Bila Patrick ketawa…hilang rima asalnya.

Bila Patrick bercakap, bukan lagi ton suara yang dulu.

Bila Patrick melompat, menjerit dan menyanyi…Spongebob pasti...ITU BUKAN PATRICK.


So, Spongebob balik ke Bikini Bottom.


Pada waktu Spongebob melangkah pulang, Patrick masih kekal dengan imej barunya. Yang Spongebob tak kenal!




Dulu: Spongebob, Patrick dan kawan2 lama.

Tinggal kenangan: Spongebob & Patrick

GOOD BYE PATRICK!!

Kne tagged dgn Eimiza lak!

La...surf punya surf..rupanyer aku kne tagged lagi. 'Tis time, by Eimiza!

Hah..dibawah ni adalah soklan2 dia.


1. Anda rasa anda hot?
Hot…? Mana ada. Sejuk gile dalam ofis ni. Even suhu bilik aku set to 23°, tapi macam 16°. Huhuhu. (Kecuali klo aku hot dengan ketua unit aku ni...letakla suhu -16° pun...rasa mmg mcm 100° pulak!)


2. Upload gambar kegemaran anda.


3. Kenapa anda suka gambar ini?

Sebab, aku jadikan mat saleh and minah saleh kat belakang tu as my picture background. Shikin Perjawatan tya, org lain sibuk nak jadikan permandangan laut, langit as background, aku lak sibuk suh dia tangkap pic aku ber-backgroundkan foreigners tu!

Sumber dipertik dari :- Pic time balik dari Family Day BSM kat Pangkor!) --KLIK HERE--


4. Bila kali terakhir makan pizza?
Venue: Pizza Hut The Mall, KL

When: 12th April 2009

*Shopping barang2 Amin before dia nk g Negeri 9 on this coming 27th April..

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
Dengar lagu Nothings Gonna Change My Love For You – remix.

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
Suka dipanggil ape? Ape yg aku suke org panggil ye? Of course la my own name. Tak kisahlah nama dalam IC or nickname aku yang sangat unik tu. ( _ _ _ ) ;-)

(Teringat team BBA UPM Bintulu yang bagi aku nama – K * * A L * * T yang akan buat aku jerit setiap kali dorng jerit nama tu! Miss U all….)

8. Tag lagi 6 orang :
Azzue KMM, Monot, kak Zah, Ayu KPT, Kak Aneez, Syed!

Hah...siap pun! Actually. korang perasan tak number 5 takde..

Ermm...mmg takde!


15 April 2009

What's inside your wallet - tagged by Kak Siti ICT

Masa nak menjawab TAGGED Kak Siti ni, aku perasan sumthing. MANA WALLET AKU?

Sekali toleh je...la..elok je dia landing kat tepi tu. Hehehe..(my introduction...hehehehe...)



Ok...menjawab soalan2 ni... :-

1. snap the picture of both inner and outer of your wallet.
Ada ape ye...
Biasa la..duit kertas (coins I simpan kat porch lain. Berat..), kad (melambak2.

Itu pun dah buang mana yang x perlu).

Bank card, credit card(s)..IC, members card (itu..ini…semua nk jadi mmbr..)…


2. introduce your wallet brand, price and where you bought it.

Wallet brand: Bonia
Price
: Alahai..tak sampai RM100. Beli masa tengah sales!
Where you bought: Mana yer..er..er…lupe la!



3. take out whatever inside your wallet
Pergh…klo dah aku kuarkan semua..sape lak nk masukkan balik. Xde kerja!!

Tapi..aku wat gak la. Kuarkan sipi2…. Ini je yg ada. X tipu!

*Pandangan atas*

*Pandangan sisi*





4. Snap a picture with your wallet with your self.

Adoi..layan je la…





5. Tagged another person
- eimiza, nadia, ayu KPT, najidah and azzue KMM

- THE END -