The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

20 October 2010

konvokesyen UPSI 2010 : About us..

PART TWO


ok..ni bukan lagi tentang abg yang bergraduat pada Konvokesyen UPSI Sidang Ke 12 Kali Ke 2, tapi more to kami barisan urusetia Istiadat & Perarakan yang sangat gigh berusaha agar Istiadat dan part perarakan berjalan lancar. Berjalan lancar bukan bermaksud berjalan laju semasa nak masuk dewan...No..No..nO... O_0

Thanks to Has, our photographer yang sangat cute dalam keadaan preggy nyer (pregnant). Sangat berseri-seri.


Gambar rasmi. Sangat sweet berlatarbelakangkan Bangunan Suluh Budiman.

Jalan utama depan BSB tu tiba-tiba jadi medan runaway AJK Perarakan & Istiadat. Sangat menarik tengok para ibu-bapa tercengang-cengang tengok ada photo-shoot di tengahari terik tu. But still..kami tetap tersenyum riang.


Posing pertama dengan gaya En Helmi sangat gagah perkasa mengalahkan kami di belakang. Yang besar semakin besar, yang kecik semakin kecil. Sangat kapitalis!

Kami sedang koir ke ni.
Kelihatan macam Kak Ina tengah tarik part chorus..disambung oleh Ed yang sangat menikmati lagu tersebut. Mie pula part "
tarakucha..tarakucha-cha!"

Senyum a.k.a smile.
Rempah....tahan nafas!

The girls.
Tiada dalam gambar - Ainie, Rina, Etty dan Siti.

Wah RALAT : terlupa nak mention nama Kak Ayu yang tersayang...!


Ala model busana Muslimah..kata Kak Ina.
Terus K.Ina nak masukkan picture ni dalam majalah Annur. Boleyyy!??


Close up.

Gaya gile-gile dah abis posing.

Sangat confident, kontrak kita akan disambung lagi untuk Tahun 2011.
Jumpa lagi di Istiadat Konvokesyen Sidang Ke 13 Kali Pertama Tahun 2011.

UPDATE: Okey, tunggu entry ketiga (macam sequel plak).
Baru lengkap Trilogi: Konvokesyen UPSI 2010

Yang ketiga ni adalah posing2 candid bersama ahli perarakan yang menjayakan konvokesyen ini. Luv u all.. Next convo kene la sediakan gula2 Ferrero Roshe. Sebijik kongsi 4 orang tau..tau!
So, nantikan aksi2 spontan dan candid. Wah..tak rela!

Hahaaaa...!


More picture ...















wah! tibe-tibe dalam email ada org send pic i tengah bercakap-cakap di telepon semasa bertugas. Suke tau meninggalkan syak wasangka.

Siapa orang yang Azura call?

Okey, tell u all the truth, every day i kne call seseorang called as buah hati.
No..No..No...jgn salah sangka. OK, i will reveal sape buah hati tu dalam next entry. So, nantikan
Trilogi: Konvokesyen UPSI 2010. Okey.

Opss..tapi masa pic ni I tgh call Abg Shah. (pls refer
here)

Adios muchahos!

18 October 2010

Konvokesyen UPSI 2010 : About Abang!

PART ONE

As my shout-out at YM last week...


Shah's convo!

So, pada 17 OKt 2010, bertempat di SITC...buat kali ketiganya Sahnawan memakai mortar board dan jubah konvo dan bergambar-bergambar pegang bunga..sengih2..panas-panas sebab pakai blazer lagi dalam jubah.

Diploma - Degree and now Diploma Pendidikan.

Tahniah, Cikgu Shah!



Bergambar sebelum masuk dewan tghri yang hening itu. Tak kisah dah kalau ada watak-watak tempelan kat board belakang "Yang penting, Abang nak bergambar jugak!" Ok fine..!

Dengan adiknya, yang turut sama sibuk dalam istiadat konvokesyen ni. Ok..sempat bergambar. Jurugambar dilantik secara paksa rela dikalangan yang nak berkonvo jugak.

6 month Baby Abqari.

Wah..baby Abqari dah dah mengamuk2 tunggu ayahnye di luar dewan. As a result, kami sekeluarga tunggu depan pintu masuk...cari2 kepala ayahnya, sampai graduan yang terakhir.

Bila tengok pak guard dah tutup pintu dewan, mulai gelabah panik. Takkan abang tertinggal dalam dewan taknak keluar? sebab dalam dewan lagi sejuk dari luar dewan yang ...mak aii..panas so dia nk duk dalam dewan!?? Or, dia leka tengok kombo UPSI yang tengah main lagu Trouble Is A Friend.. Amboi2!


Okey, rupanya entah bila dia dah laaaaaaamaa keluar dewan. Membiarkan kami sekeluarga tercongok2 depan dewan!


Kene bebel dengan Kak Husna.

Kami tunggu depan dewan, Abang dah kuar rupanya.
Panas...bla.bla..bla... Abqari dah ngamuk2...
Ngantuk...panas lagi...bla..bla..bla...


Tak..bebel Kak Husna tu sekejap je...marah-marah sayang!
Pastu dia romantik balik! Hahahaha!


Happy couple!
Bang ingat, bunga tu abang nak buat apa abang buatlah, tapi patung tu untuk Abqari!
You are big enough to play with those toys!

Abqari dah ngantuk tahap dewa!
Aunty Ayu pun sibuk nk bergambar jugak!!

Alolololo.... muka ayah sebijik! Muka mak dua bijik!

Wah, tabahnye Kak Husna!

Okey, reunion kami berakhir pada jam 5.45petang.
Abang & family kembali ke Johor.

Wah, dengar2 hujung tahun ni Kak HUsna akan bertugas di JOhor. Even tak sama sekolah dengan Abang, tapi satu area la..
Alhamdulillah.
Abqari tak perlu pisah-pisah lagi dengan ibu kat Sabah tu!.

OK kak husna, before kak husna permanently transfered to Johor, ayu nak pesan baaaaaaanyak souvenir Sabah!

Hahahaha!

15 October 2010

Makan dan makan lagi~

Sape kata time Raya je bleh buat Open House. Well, takde sape pun kata...memang takde sape kata. Even, hari-hari nak buat jamuan makan pun, digalakkan. Sangat ditunggu-tunggu.

Okey, malam 7 Oktober 2010, dapat panggilan cemas dari Adik suruh balik jugak weekend tu. 9 Oktober 2010. tanya punya tanya, adik kata ada buat makan-makan. Ok. Cuak sekejap.
makan-makan?

Okey, kepala terus terpasang filem melayu stereotype / typical. Jangan-jangan ada 'pengumuman' tuttttttttt.

Ah! Tidak tak relaaaaa... I'm not ready yet!!!
Damn! Cepat-cepat tepuk kepala sendiri. Buat plan A. Kalau betul-betul terjadi scene cite melayu tu, dah plan nak lari ke luar negara tanda boikot...hahahaha!

Roger aty, suh dia balik jugak walaupun adikku itu kata "Banyak assignmnet la kaklong". No way! Sape nak cuci sume pinggan mangkuk kalau aku je balik sorang? huhuhu. At least, kalau scene cite melayu tadi betul2 terjadi, maka Aty akan aku paksa jadi Mak Sanggup. Boley...?!


Alhamdulillah..semua scene melayu typical tu tak jadi kenyataan. Makan-makan utk jiran tetangga dgn tujuan saja-saja. Itu kata Mama.

Sangat gembira sebab malam tu i still can declare myself as single. Chewaah! Single. Sila abaikan jam di dinding. Time tu jam mati. Waktu terhenti. Time stopped. Dwi-bahasa.

Oh ye, terpaksa paste watermark kat gambar sendiri sebab taknk orang curi gambar dan tunjuk kat parent cakap I ni bakal menantu. Huk!

Penyambut tetamu a.k.a penanggah.
masa ni makeups till keras. Tak cair. Minyak muka pun belum kuar lagi. Lipstick masih merah. Bibir masih mungil. Masih wangi-wangi Escada. Losyen pun masih terasa lagi..

Tunggu la kejap lagi!

Sementara tunggu tamu-tamu yang dapat kad jemputan...

Kejadian misteri malam itu :

Tiba - tiba ada 'lintasan' yang tidak diingini... huhuhu! Ada makhluk kuning yang tiba-tiba muncul. Bukan Yellow man - I will Follow You tu, tapi entah orang kuning mana yang muncul. seram wooo!

Tak puas hati, so bergambar lagi sekali. Masa ni takde lagi kelihatan makhluk kuning tu. Wow! Sangat menyeramkan.

gambar sebenar.

(Atas) masih lagi mood bergambar.


(Atas) Ok, time ni dah penat lari masuk keluar tambah lauk - tambah nasi - tambah ayam - tambah lauk - tambah nasi - tambah ayam - dan lagi..dan lagi. Sampai dapur licin!
terduduk sekejap kat tepi pintu sebelum terdengar papa kata "Long, ayam lagi!"...

Antara para tamu yang telah membuatkan kami berlari-lari serata alam.



...ok, dah macam kedai makan pun ada!


Papa & Mama melayan tetamu.


Pemenang bagi kumpulan pakaian beragam. Abang Enal & Family from Batu Tiga, Shah Alam. Barisan hero yang sangat ganaz!


Walaupun penat berlari-lari ke sana ke sini sampai team tuan rumah tak sempat nk jamah makanan (sbb sangat laku), tapi masih sempat peace-peace bergambar.

Hahaha. Budak baju pink yang sangat happy makan-makan, last-last kne tarik masuk dapur untuk jadi chef goreng ayam secara ad-hoc. Hahahaha. Ketawa sampai la ni.

Dan kembali ke beberapa angkatan tamu yang sempat dirakan lensa kamera.


hoh...makhluk kuning tu muncul lagi.
kali ni dia bawak orang rumah bergambar jugak.
seram..seram!


Ok. Tugas melayan anak-anak sangat melaparkan.

Itu sahaja nak dilaporkan. Majlis tamat tepat kul 12. Penat gile..sakit pinggang, muke berlemuih. Kepala berdengung. Lengkap pakej. Hahahahaha!