The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

30 December 2010

AFF dan pizza. Pizza?

Pic taken from Harian Metro online. Takkan i pi tangkap sendiri plak kan?

Ok, tahniah! That's it. Speechless!

Dan yang paling-paling sengal, bila dapat SMS pagi-pagi tengah kabut bersiap and baru nk match-kan kaler tudung and kaler baju kurung.
Esok cuti kite ni nak ganti bila pulak? OK, sangat blur. Ape maksudnyer?

31st cuti rupanyer. read here.
Thanks to our beloved PM (eh2, tibe-tibe beloved)

So, alkisah, mmg aku mohon cuti tanpa rekod pada 31st Dec, so now dah jadi public holiday. Mana aku nk campak itu cuti tanpa rekod?

Hahaha..maaf pada akak sebelah umah dan Adam si anak kecik kalau-kalau jeritan kami (akak) berdua bagaikan 20 orang dalam umah tu bila wisel penamat yang panjang menandakan Malaysia Juara AFF Suzuki malam semalam.

Dan maaf pada brother2 kat sebelah kanan rumah sebab jeritan kami lagi kuat dari hangpa! Eh..korang tido ek, senyap ke umah!

And thanks to Hajah Zainab sebab bekalkan kami dengan perut yang saaaaaaaaaangat kenyang untuk tengok bola malam tu. Sampai pagi I kenyang lagi. Marvellous pizza, Hajah!

Mar tekad untuk letak cheese paling banyak. Pegawai lain sebagai penonton dah mula buat perancangan, lepas pizza keluar oven, kami nk serbu yang Mar buat sbb banyak cheese.

Kak Ina pulak siap kira berapa pieces of hotdog dia letak as topping pizza tu! Tak leh kurang, takleh lebih. Sangat mengikut SOP.. Ok, ni picture before Hajah Zainab cakap "Zura, mai sini potong buah ni!" Errrrkkk....baik boss! Hahaha! Cakap boss jangan lawan, nanti takleh makan! :)

Picture masa makan tak sempat (lupa) nak snap sebab kene makan semua yang Hajah Zainab masak.

28 December 2010

Nasihat untuk Yan*Minah Belukar.


Dah lama kan tak update entry tentang kawan-kawan sekapal layar di UPM. Dah bertimbun dah berita dok dengar pasal dorang. Ada yang dah kawen, ada yang dah preggy, ada yang dah dapat baby, ada yang preggy lagi..dan dapat baby lagi..~ (^_^)

So, kali ni ada special post untuk salah seorang kawan. Yan. Minah Belukar. Sampai bila-bila surname Minah Belukar akan melekat kat belakang nama dia ni. Kehandalan dia untuk meletakkan kepala di belukar pelusuk mana pun dan terus tertidur takkan dapat di atasi oleh mana-mana manusia. Kalau ada kategori ni dalam ANDA ADA 60 SAAT tu, aku rasa Yan akan jadi pemenangnya. Confirm!

So, what's about Yan. Minah Belukar. ?

She's leaving Putrajaya. For good sebab dia dapat kerja kat KASTAM Port Klang. Congratz! Congratz! *bunyi letup-letup bunga api*

KASTAM? Terus teringat seorang lagi member sekuliah kami dolu-dolu. Suhardy. Tapi Ady kat LCCT kan, Yan. Kalau kau pun dapat tempat dgn Ady mesti best kan, Yan?

W41. Lepas ni, korang jangan terkejut Yan asyik kepit calculator besar gajah kemana-mana dia pergi. Sebab lepas ni dia sibuk nk stock check barang rampasan kastam yang bernilai juta-juta Ringgit Malaysia.

So Yan.

I've create some (lots of) advise for you * (^_^)V

1. Pi baca balik buku finance yang kita duk berkampung kat bilik bacaan sambil buat onar tentang FIFO dan LILO.


* Bukan FIFA dan bukan Lilo & Stitch.*
It's ok. I'll post my Finance's notes to you.
Time kelas topic ni, kau dengan Nuar ponteng pi Mines. O_o

2. From 3rd January 2011, kalau ada jemputan dari teman-teman untuk agenda jahat di rumah Kak Zuna, no more typical reason such as " Ala Yu, aku tak gaji lagi la..Gaji aku 10hb... Korang takpe la sebab 25th dah gaji.." Tarikh akaun kite didebitkan sama dah Yan. Every 25th.

Owh2..dan cuti kau pun akan banyak! 30 hari! Tak payah nak kecoh2 bagitaw kitorang kau takde cuti lagi...

3. Jangan nak menggatal dengan abang-abang kastam sebab aku tau itu agenda utama kau apply kastam dulu. It's written on your face, darling. *pi basuh muka*

4. Lepas ni kau akan faham perasaan Fifi (hensem) tension menjawab soalan tugasan PTK sampaikan dia email semua soalan PTK tu kat aku budget2 macam la aku ada skema jawapan dia.

5. Dan kau akan semakin faham, ape benda aku and K.Zuna selalu sebut-sebut pasal Pekeliling yang kau buat muka bosan bile dengar topik tu muncul. Kali ni, kalau kau pulak bukak topik Pekeliling, aku cepuk kau dengan calculator.

OK. Siap 5 nasihat untuk Yan. Minah Belukar.

Last but not least. Selamat orientasi dan induksi.

And welcome to the club!

INTRO - Teluk Batik 2010

Percutian satu malam yang menyeramkan (papa) tapi menyenyakkan tido (aku la).

Ada scene ular sawa burma bernama Jane yang membuatkan mama lari pecut 100 meter meninggalkan aku, Bella dan Aty. Dan papa.

Juga scene posing budak-budak bosan tunggu team konvoi motor yang sopan di jalan raya. dan semua posing-posing tak chenonoh bila pantang nampak orang nak snap picture.

Semua tu coming soon. I buzy, nyah!

13 December 2010

Bicara tentang hati yang terluka O_o

Oppss..bukan I OK.

(Benci topik ni) tapi disebabkan ada
discussion 30 minute bersama zura sebelum telefon berdering kawan ofis ajak lunch, maka disccussion 30 minute tu dijadikan bahan paparan di blog azura. Discussion itu kan bersambung lagi, nanti.

OK, mari kita pendekkan cerita.

Dalam kesibukan berlari di antara bilik mesyuarat dan aktiviti kawan-kawan seangkatan jawatan, eh!eh! sempat cik zura membuat kunjung hormat ke sebuah pejabat salah sorang kawannya.

After quite long chat, pop! sampai ke isu itu sekali lagi. I sebut sekali lagi sebab - dulu dah pernah bincang tapi dia masih degil. Dah 2-3 kali jugak la kami discuss perkara ni. And this friend of mine masih belum dapat ubat pada penyakitnya itu! Hah! Hambek ko, penyakit!!!

OKey, my friend ni ada 1 masalah.

Tak sanggup melukakan hati wanita. (Mulianya hatimu, teman T__T )

Namun dalam ketidaksanggupan itu, dia sebenarnya sedang melukakan hati wanita-wanita itu. (Look, ada raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamai watak wanita dalam cerita ini O_o)

Oh, no!

Look, my advise is simple. Jangan bagi harapan, then hancurkan. Jangan buat dia tertunggu - tunggu jawapan yang tak pernah ada. Jangan buaikan perasaan dia tanpa kepastian. Jangan. Jangan sampai dia buat perkara bodoh such as hantar a bouquet of flower to your office, that's really dangerous. Jangan buat andaian "dia akan faham kalau aku tak layan, mean aku tak nak kat dia.." or "biar la..nnt dia paham-paham la sendiri..".

Hanya dengan alasan nak jaga hati dia supaya tak terluka...it's better if u tell her that you are not thinking as what she thought. Dot. Dia tetap terluka, tapi tak sempat nk dalam lagi sebab it will heal fast.

Compare to, u biarkan dia tertunggu 10 tahun .. eh.. 10 bulan.. tertanya-tanya what the hell is going on, still menunggu at least sepatah jawapan even the answer is NO. Then, one day...dia terima sekeping kad jemputan perkahwinan. That's cruel, my friend. It's hurt and it last forever. Until death, dia akan tertanya-tanya!

Sekurang-kurangnya, dia akan tertanya-tanya apa salah dia untuk dihukum twice. Why i say twice? OK. First - dia menunggu dan berharap tanpa sebarang berita. Second - dia tiba-tiba dihukum dengan jemputan perkahwinan tu.

Speaking from experience, i would rather accept if I terima jawapan "I dont want you" than nothing. Bullshit, of course I sentap but at least I ada jawapan. Jalan yang dilalui sekurang-kurangnya i tahu mana penghujungnya.

And speaking from experince juga, I berharap agar I diberitahu bahawa I ada buat salah yang memang tak boleh diampunkan and thats why he leave me. I'm satisfied. Something happen for a reason, right?

And how i hate speaking from experience.

Alasan u -
Takut dia akan terluka dengan rejection.

Hello, semua manusia di dunia ni akan terluka dengan any form of rejection. Lumrah. Perlahan-lahan luka tu akan sembuh, tapi penantian tu lebih seksa. Tergantung, man! Hello, u dah layan dia..bagi harapan then at the end bila u rasa dia bukan orang yang u cari, u diamkan je dengan anggapan "she'll now later..." Heh! Think again!

So, nasihat I pada kawan I yang sorang ni "jangan lukai hati orang lain kalau tak nak kita dilukai suatu masa nanti".

Maaf! Tiada gambar untuk dipaparkan. Terlalu terluka. Dan akan lebih terluka kalau i post picture member i tu. Terluka sebab dia akan baling i dengan pisau! Serta merta! Hahahaha!

05 December 2010

Bonus! Oh, bonus!

1 Disember aalah hari yang paling dinanti-nanti oleh hampir 2.4juta rakyat Malaysia yang berstatus 'kakitangan kerajaan'. Oh ye, juga pesara kerajaan. Ok..fakta yang menarik. Kenapa..? This is why i'll admit how i sayang my department-mate. Mrs Rina. Sebab? Unit dia yang uruskan pemberian bonus RM500 - bantuan khas kewangan ke DUA dalam Tahun 2010...

Apa aku buat dgn RM500 tu? Wahahaa...sudah garu bertanya pula mana nak garu! Maaf. Sudah gaharu cendana pula...

1st. Pagi 1 Disember yang indah tu RM240 dah melayang seawal kul 7 pagi sebab tiba2 Cik Baby meragam taknak start. setelah 10 minit bercekak pinggang depan enjin Cik Baby, sah! Bateri kering! Maka, dia seperti tahu tuannya itu baru je dapat RM500, dia dah pau separuh.

Maka, lagi separuh aku bawak ke Jalan Tuanku Abdul Rahman! Yeahhh!! Buat ape...? SHOPPING!! Sebab niat awal tahun memang nak membeli dan membelah di Jalan TAR hujung tahun, maka bila sampai serunyer, kotakan lah!

Maka, seawal 10 pagi, mulalah pengembaraan aku dan Cik Dewi ke Jln TAR yang maha sesaknya tapi redup, tak panas. Sangat sesuai utk shopping hujung minggu!

Siap ada scene 'bagi-makcik-tu-HOT' sebab dia nk jual kain tu mahal kat kami. Bile aku cakap "eh, kat sana murah je cik...RM10 je," terus makcik tu terdiam. Siap aku keluarkan baju tu dari beg aku dan tunjuk. "sama kan? sama kan?" dan blah tanpa menoleh ke belakang.

Dan, kedai kakak ni paling best. Sampai aku dah tak larat nk tertunduk2 mencari corak yang cantik, lantas tanpa segan silu, terus bersila dpn kaki lima tu. Hah! Hambek!!


Bila aku bersila syooooook kat situ, kakak tu pun tumpang sekaki. Seronok kot?

Antara koleksi lain yang tergantung!

Yang aku sepahkan...!

Tangkapan bersama dewi pada hari itu!

Tangkapan keseluruhan! Hahahahaaa.... Aku dapat dalam 7 pasang baju and kasut and beg and....erk...ape lagi erk?

Lalala..makcik Limah, my tailor. Here i come!

Tips : Bawak your own bag semasa bershopping. So that, tak payah nk carry all those plastic bags yang bermacam corak. Well, amalkan amalan membawa shopping bag walaupun bukan Hari Tanpa Bag Plastik. Cintai Alam.

Sekian. Terima kasih!



03 December 2010

Happy Birthday Sayang!

Tajuk kali ni macam romantik sikit. Chewah! O_o

Sekitar majlis doa selamat a.k.a bday party Aty last week - 27.11.2010.

Juga semperna Bella balik minggu tu. Rupanya dia pun tak tahu mama akan buat party Aty malam tu. Salah satu dialog bila aku suruh bawak baju kurung...

Eh, tak bleh pakai rock-rock kerr..?

Ok. Imagine this. Petang ada bacaan yassin and lepas isyak bacaan doa selamat. Kul 9.30pm baru party. Kalau sempat tukar baju kurung gi rock, tak kisah.

Dan, Bella akur lah. Memakai baju yang sama dari jam 3.00 - 12.00 malam.

Mama lah insan paling bangga sekali sebab semua anak perempuan dia taat dengan busana wanita melayu terakhir hingga ke tengah malam.

Posing petang. Tema baju sama dengan canopy. Memang rancang. Pinggan hanyalah prop's tak disangka. Capai je ape pun props yang ada asalkan tak skema-posing.


Rupanya mama pun beli kek. Rasa2 macam dah bagitau aku akan beli kek...


This is from me!
Sengaja susun lilin jauh-jauh supaya Aty jenuh nak tiup. Hahahaha!
Dilarang tulis umur atas kek. (malu nak mengaku baru 18 tahun di hujung tahun. orang lain dah nak masuk 19). Malu ape..bangga what! Muda belia mcm I la!!

Posing dua dara sebelum sesi tiup kek. Eh, tiup lilin atas kek.
(Mata kau biru ye Aty?)

Bergambar dulu sebelum budak-budak tepi tu tolong tiupkan kek..eh! lilin2 tu. Aku rasa, kalau offer je suruh tiup lilin tu, berebut nak volunteer tu.
Mama pun sibuk nak tiup ke??


Admit. Memang susah nak tiup 9 batang lilin tu dengan sekali nafas... Kena 9 kali tarik nafas... Ok, watak mama sebagai consultant mengajar "Tips Tiup Lilin Susun Jauh Sebatu Dengan Sekali Hembus". Gagal!


Love kiss from mama and Bella. My kiss - nobody snap any picture. Muahhh!

Antara lain-lain permandangan.

02 December 2010

Bertiga lebih kecoh...

Minggu lepas, Bella pulang ke kampung!
Hahahaha! Kampung!?? Ingat ni iklan PETRONAS musim Raya ke..

Takde.. Dia saja bosan (mungkin) kat Kuantan tu hidup membujang tanpa ibubapa, maka tiba-tiba buat panggilan hangit bagitau minggu tu nak pulang tengok mama dan papa yang jauh di mata. Tu la, orang suh kerja dekat-dekat, nak jugak pi jauh-jauh..kan dah rindu.

Dengar cerita, tatkala muncul depan rumah dengan beg baju, Papa sangka dia salesgirl. Ish3, Papa ni! Nasib baik Papa tak halau dengan dialog "Taknak beli! Taknak beli!"

Kalau dah dua tu bertemu, maka aku tau aku akan tidur dalam bilik lain. First, sebab Aty memang dah tidur ganas, kali ni tag team plak dengan Bella, memang aku akan kena belasah gila. Okey, katil saiz queen dah sempit utk kami bertiga rupanyer...

Dan bukan senang 3 anak perempuan Pakcik Said dan Makcik Za nak berposing-posing macam ni. Sopan, kalau tak....! (Abaikan ketidak seimbangan simetri gambar, sebab Mama memang mengaku, dia tak pandai nak centrekan picture ni...)

Okey, kadang-kadang aku pun pening. Betul ke dua ni adik aku. Esp bila si Aty dah bermata biru... Itu belum tengok Bella berambut merah. Confius2x.

21 November 2010

Ahad yang indah.

Bangun pagi-pagi je dah terdengar ayam berkokok-kokok. Actually, Cik Kathy yang berkokok mintak dilepaskan dari 'sangkarnya'. Ok fine...sebelum penutup sangkar dibuka..kne amek segenggam gandum dan tabur dulu kat tanah...sebab ape? Kalau by time dia melompat keluar, dia tak nampak gandumnya, dia akan mematuk betis aku. No way! So...lepas settlekan Kathy, aku kene settlekan si Moko-Moko plak.

Yang ni manja Ya Rabbi! Selagi tak duk sebelah dia, temankan dia makan...dia akan merajuk & taknk makan! (weyhhh..ada ke kucing yang semanja dia dalam dunia ni)...dan apekehal plak la aku nak duk tersipu-sipu malu tepi dia tengok dia makan Whiskas tu. Silap-silap, aku pun cuit Tuna tu. Bau dah sedap....

Ok, next move.

Mandi.

Sarapan.

Gi Tesco...eh3..gi Tesco plak. Malas.

Duk je umah, mengadap Facebook dan Blogspot. Sesekali tengok online shoppe yang boleh mencuci mata ni. Gaduh-gaduh dengan Aty or perang mulut dengan Adik.

Rehat jek. Esok dah nk kerja balik!

18 November 2010

Tips nak cantik pakai syria

Erm..buat yang dah lama tak memandang Cik Bunga @ Cik Azura di mesyuarat or di karnival beli-belah (wakakakaka..ye la tu) mesti tak perasan yang I kini jarang-jarang pakai tudung bawal. Ok, confession. I dah pakai style tudung syria plak. Actually, Kak Zuna yang kenalkan. Since that, I setia dengan syria. Tapi, tak lupakan si bawal yang bertimbun dalam almari. Ada jugakla pakai-pakai..

Ok, bila I start pakai syria, I masih mengekalkan bentuk muka oval-oval manja ni. And I dapat banyak feedback "eh, cmne ekk Zura pakai tudung tu tapi tak kelepet?"


Dan ada jugak yang lepas bagi soalan, mereka sendiri jawab. "muka Zura okey la, sesuai pakai syria. Cantik je.. Muka kite bulat, pakai syria lagi bulat..."

Wah! Thanks for the compliment!

Tapi kan, I akan sentiasa kata macam ni. "Zura tetas belakang inner tudung ni, so jadilah awning depan ni tegak..."

Okey, bermula la scene muka dorang blur dengan my statement. TETAS?

Huhuhu. Maka berulang kalilah I kene suh depa imagine tetas hujung inner syria so that bentuk tudung bile dipakai nampak bujur sirih @ oval2 manja macam I pakai.

sampaikan, ada permintaan untuk buat demo..tetas tu cmne? kat mana?

And last week, i demo ape makne tetas inner syria tu so that bile pakai tak kelepet.
Nampaknya 'anak murid' I sangat happy dengan 3 minutes demo di bilik solat. hahaha..

And today, I tak leh la nk demo and post dalam blog kan. Tapi, buat yang terseksa jiwa raga dan takleh terima kenyataan depan cermin pakai syria muka kelepet..I ada berita gembira. I jumpa 1 blog yang tunjukkan cara tetas inner syria tu.

Tetas inner tudung? Click here.

Ada jugak beberapa inner yang i tak tetas, sbb bukaan muka inner tu memang dah lebar. So, mmg cun-cun kat muka i ni.

Satu lagi tips, pakai inner cotton. Kalau teringin nak pakai yang ada layer, try cari layer yang lebar2, jangan cari layer yg nipi2..mmg sah akan kelepet!

Tapi, I rasa...I tetap comel even dengan inner yang kelepet. secomel Cik Kikin yang memang fesyennya kelepet. Huisshhh..sape kata pakai syria yang inner kelepet tak comel. Look at Kikin. Comel ye pun...


Jawapannya : Ikut selera masing-masing la ye.

So, selamat tetas inner tudung ye.
Buat sang suami, jangan pelik dan kata isteri buang tebiat bile si isteri beli dan tetas..beli dan tetas...


16 November 2010

Klik-klik pagi berkabus~

Suasana sehari sebelum raya qurban.

Sangat Alice in the Wonderland.

Well, that's why...seronok kerja kat Tg Malim.


Keluar dari kereta...macam.......wooww! Cepat! Cepat..tangkap gambar sebelum kabus2 ni ditikam mentari. chewah..ayat metafora * melankolik~

Sambil berjalan, masih sibuk meng-klik-klik suasana aman damai kekabusan.
Fuhh...memang tak nampak sape kat padang tu dah!

Hilang dah permandangan di padang depan BC.

Ok..Ok..dari dalam bilik aku pulak....

Ok, thats all.

Selamat hari raya aidiladha. Selamat bercuti.

Selamat buat assigment PTK 2010.

12 November 2010

Coretan pagi hari Jumaat yang indah.


Just sebab pagi ni hujan renyai2 dan aku tak sanggup nk selongkar handbag kat seat sebelah untuk capai handphone aku. Kalau tak...........mmg aku snap kereta MaiVee hitam WSW *** yang kelihatannya tak menyempat-nyempat nak memotong kat depan sekolah cina tu!

Eh hello...
orang lain pun que jugak, tunggu turn nak lalu. Almaklum la, hujan-hujan ni memang akan ter-jammed sekejap je. aku ni dah nak lalu depan pagar tu, leh pulak tetiba je muncul objek hitam dari line belakang memotong barisan pintas depan aku dari kanan (korang faham ke description aku ni?)

Tu dah hangin yang pertama.

Aku nk tengok gak...nak ke mana tuan punya MaiVee tu. Ingatkan bergegas nk pi Klinik Nabilah or Poliklinik Syifa'. Kalau aku tengok dia park depan klinik2 tu, aku redha la. Yela, maybe dia dalam kesakitan yang amat sangat.

Eh tak! Dalam aku line-up nak masuk ke pintu gerbang UPSI, dia pun nak masuk UPSI. Cume menyenget sikit barisannya. Mungkin antara nk masuk atau tak...ehhhhhhhh! Aku hangin kali yang kedua. tak pasal-pasal Mr Smily and Mr Spidey terpaksa dengar bebelan aku "Kau nak ke mana ni, samdol!??"

Just sebab hujan renyai-renyai je aku tak sempat nk snap picture ko...!

Wahai empunya MaiVee yang budiman, buat-buat bersabar. Bukan awak je kene hujan. Semua kami-kami di TgM ni kne hujan.

Bukan awak sorang je nak masuk kerja, ramai lagi nak masuk kerja (bukan lewat sangat pun dah, baru kul 7.15am. Ko nak bergegas pi mana??!!)

Bukan awak sorang je ada kereta, raaaaaaaaamai orang ada kereta.. So, drive careful. Jangan disebabkan awak, org lain kne break mengejut. And maybe because of your fault, kemungkinan yang lebih buruk akan berlaku pada orang lain!

Astalavista!!


Mr Spidey : Terkejut aku. Pagi-pagi yang sedap hujan renyai-renyai ada orang buat lagak ngeri pulak. Tak sesuaii.. Aku geget ko nanti! Bungkus dengan spider web aku and gantung kat pintu sekolah cina tu!

Mr Smily : pasal ko (MaiVee) kami berdua ni terpaksa dengar Cik Bunga ni membebel marahkan ko dari pintu pagar sekolah sampai la dia park and kuar kereta! Tapi, I tetap tersenyum..! Dalam hati, Tuhan je tau, OK!!

09 November 2010

Beberapa sebab knpe saya taknak kawen dengan awak

Ya..sila baca betul-betul dan kaji kebenarannya.

Pastu, jangan tanya lagi soalan yang sama.

Yang pertama dan terutama. Tiada yang lain daripada yang lain melainkan ini lah yang menduduki carta pertama hit KENAPA SAYA TAKNAK KAWEN DENGAN AWAK. Sebabnya ialah awak sangat8x kenal ex-boyfriend saya dengan mendalam. Awak akan tya, SO? Saya akan jawab, so sayang (eh2.. sayang pulak O_o ) saya taknak bila dah 3675 hari kita kawen, tiba-tiba kite terover gurau senda dan awak tersebut nama ex-boyfriend saya dan saya terus merajuk..awak pulak dah tak kuasa nak pujuk..saya sentap gile-gile...nak balas dendam saya pulak sebut nama ex-girlfriend awak..kite main tuduh-tuduh..dan akhirnya PERANG DUNIA KE 3 meletus. Kesian anak-anak..! (Wah, terus ada watak anak-anak (kata ganda) dalam cerekarama ni..) Ah...! So sweet~


Sebab #2.
Selain awak kenal semua ex-boyfriends saya dari tadika sampai universiti (eh3, tipu. saya tak masuk tadika) ...antara sebab lain KENAPA SAYA TAKNAK KAWEN DENGAN AWAK ialah awak kenal mama & papa saya dan awak pulak sangat manja dengan depa. Kenapa pulak, awak tanya. Saya jawab, yela..bila saya takde mood nak masak hari tu, awak call mama bagitau saya taknak masak..then mama minta pass handphone tu kat saya dan bebel 30 minit kat saya suh saya masak jugak..saya pulak rasa sebel dan terpaksa masak..masak pulak ala-kadar setakat 'at least masak' dan awak pulak tak puas hati call pulak papa dan papa mintak jugak pass handphone tu kat saya dan ulang tayang balik syarahan mama. Dapat bayangkan situasi waktu tu tak...? OMG! So, itu sebab kedua.


Sebab#3.
Sebab yang ketiga ni saya takkan cakap awak kenal adik beradik saya la. Jangan risau. Sebab ketiga pulak ialah awak pernah tengok pay-slip saya. Dan kali ni awak akan tepuk dahi dan tya lagi..so? So..akan jadi masalah kalau pada suatu hari yang hening dan bening tiba - tiba **saya mintak duit nak shopping sebab SOGO buat Year End Sale (YES) padahal saya takleh cakap NO pada YES! How could u!?? Awak akan tanya mana gaji saya..saya akan buat muka Garfield sambil cakap saya dah shopping kat One Utama beli kasut and blouse.. dan awak akan mula membebel mengalahkan mama membebel utk sebab #2 (sila rujuk sebab #2 seperti di atas) dan menghilangkan mood saya untuk shopping di SOGO hari itu. Lebih parah lagi, esoknya bila bangun tido saya pura-pura tak ingat awak tak kasi duit dan mintak lagi sekali... Sila ulang-baca di ayat bertanda **. So, sampai bile-bile cerita ni takkan habis, u! Dan ada kemungkinan sebab #3 akan menyebabkan sebab #1 akan terjadi.


Sebab #4
OK, bila saya fikir-fikir balik saya rasa saya patut jugak guna alasan yang ini. Sebab ke-4 KENAPA SAYA TAKNAK KAWEN DENGAN AWAK ialah sebab adik-adik saya terlalu sayangkan awak (selepas mereka sayangkan sangat-sangat ex boyfriend saya suatu ketika dahulu). Bila mereka sangat sayangkan awak..mereka akan manja dengan awak..dan awak pun akan manjakan mereka..sampai awak lupa nak manjakan saya..Eh silap. Awak lupa yang saya ni
garang dengan adik-adik saya esp yang si kecik tu..bila mereka manja..saya takleh nak tunjuk saya ni garang sebab mereka akan mengadu kat awak every single thing dan awak akan suh saya berlembut sikit dengan depa dan saya akan sentap..sebab awak lebih mendengar kata mereka daripada saya..dan bila mereka eksyen, mereka akan ejek-ejek saya..OH NO! Kalau saya merajuk dengan awak, sah2 awak takkan pujuk dan mungkin cerita ni sangat panjang jadinya. (dan saya jeles bila adik saya lagi sayang awak dari saya sebab saya sebenarnya manja jugak dengan dorang..uhuk2)


Sebab yang lain-lain...
Awak baca artikel ni dan awak timbang-timbangkan lah ye.

OK, jangan tanya lagi KENAPA SAYA TAKNAK KAWEN DENGAN AWAK.

Jangan suh mama dan papa pujuk saya.

Jangan suh adik bongsu saya pujuk saya
(dengan SNICKER @ CADBURY @ KINDER BUENO's)

Jangan babitkan jiran depan umah saya dalam hal ni.
(mereka tak tahu ape2 + mereka suke bergosip..!)

Dan jangan cetak kad kawen + siap2 tulis nama awak+saya.. jadikan dummy untuk buat hati saya tersentuh (and lastly say I do)

Ok, final.

Jangan send lirik lagu FOR THE REST OF MY LIFE (MAHER ZAIN) pada saya.
(Even it's touching, saya suke dan saya sering dengar di dalam kereta...)

Sekian.

Grafik adalah bayangan penulis semata-mata.

Oh ye ~ kepada yang kawen hujung-hujung tahun ni, SELAMAT PENGANTIN BARU. Jangan tiru entry ini, haipppp! No..No..No..go and marry your lover. Go..Go!

02 November 2010

ENTRY PALING JAHAT


Okey..bukan je ada orang paling jahat, tapi ini edisi pertama ENTRY PALING JAHAT.

Kenapa hari ni ada ENTRY PALING JAHAT, sebab hari ni aku jumpa satu pernyataan yang buat aku marah-marah tapi tetap sayang. Kenapa SAYANG..haippppp! Jangan banyak tanya, nanti kena cepuk!



OK, jangan buat aku lagi bertambah MARAH.

Eh3, tak baik marah2 kan.

Wahai penulis status, meh sini kite peluk2 pujuk meh! Alolololo... (dalam hati : Weh, POYO La.. itu pun nak shout dalam eff-bee ke? baik pi amek buku, pi baca. Lagi faedah! huh, semata-mata cari wi-fi kat kolej, buka mini laptop, on eff-bee and shout this stupid things!)

Ok.

ENTRY PALING JAHAT.

MEMANG JAHAT.

20 October 2010

konvokesyen UPSI 2010 : About us..

PART TWO


ok..ni bukan lagi tentang abg yang bergraduat pada Konvokesyen UPSI Sidang Ke 12 Kali Ke 2, tapi more to kami barisan urusetia Istiadat & Perarakan yang sangat gigh berusaha agar Istiadat dan part perarakan berjalan lancar. Berjalan lancar bukan bermaksud berjalan laju semasa nak masuk dewan...No..No..nO... O_0

Thanks to Has, our photographer yang sangat cute dalam keadaan preggy nyer (pregnant). Sangat berseri-seri.


Gambar rasmi. Sangat sweet berlatarbelakangkan Bangunan Suluh Budiman.

Jalan utama depan BSB tu tiba-tiba jadi medan runaway AJK Perarakan & Istiadat. Sangat menarik tengok para ibu-bapa tercengang-cengang tengok ada photo-shoot di tengahari terik tu. But still..kami tetap tersenyum riang.


Posing pertama dengan gaya En Helmi sangat gagah perkasa mengalahkan kami di belakang. Yang besar semakin besar, yang kecik semakin kecil. Sangat kapitalis!

Kami sedang koir ke ni.
Kelihatan macam Kak Ina tengah tarik part chorus..disambung oleh Ed yang sangat menikmati lagu tersebut. Mie pula part "
tarakucha..tarakucha-cha!"

Senyum a.k.a smile.
Rempah....tahan nafas!

The girls.
Tiada dalam gambar - Ainie, Rina, Etty dan Siti.

Wah RALAT : terlupa nak mention nama Kak Ayu yang tersayang...!


Ala model busana Muslimah..kata Kak Ina.
Terus K.Ina nak masukkan picture ni dalam majalah Annur. Boleyyy!??


Close up.

Gaya gile-gile dah abis posing.

Sangat confident, kontrak kita akan disambung lagi untuk Tahun 2011.
Jumpa lagi di Istiadat Konvokesyen Sidang Ke 13 Kali Pertama Tahun 2011.

UPDATE: Okey, tunggu entry ketiga (macam sequel plak).
Baru lengkap Trilogi: Konvokesyen UPSI 2010

Yang ketiga ni adalah posing2 candid bersama ahli perarakan yang menjayakan konvokesyen ini. Luv u all.. Next convo kene la sediakan gula2 Ferrero Roshe. Sebijik kongsi 4 orang tau..tau!
So, nantikan aksi2 spontan dan candid. Wah..tak rela!

Hahaaaa...!


More picture ...















wah! tibe-tibe dalam email ada org send pic i tengah bercakap-cakap di telepon semasa bertugas. Suke tau meninggalkan syak wasangka.

Siapa orang yang Azura call?

Okey, tell u all the truth, every day i kne call seseorang called as buah hati.
No..No..No...jgn salah sangka. OK, i will reveal sape buah hati tu dalam next entry. So, nantikan
Trilogi: Konvokesyen UPSI 2010. Okey.

Opss..tapi masa pic ni I tgh call Abg Shah. (pls refer
here)

Adios muchahos!