The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

23 September 2014

Jom pergi AKEPT

Assalamualaikum,
Actually I only have 1 hour (or less) to update this entry. So, no bunga-bunga bahasa.

Currently, Cik Bunga sekarang kat AKEPT. Ape ke benda nya AKEPT tu oi Cik Bunga? Goverment sector, of course you all semua tahu ape itu AKEPT singkatan bagi Akademi Kepimpinan Pengajian Tinggi.

Dimana?
Nunnnnn jauh ke dalam di Bandar Enstek di lindungi kebun - kebun sawit yang menghijau but surprisely ada wifi dan line telefon yang marvelous. 

Buat apa la Cik Bunga ni pi ke dalam kebun kelapa sawit tu? Bukan ke selalu pi shopping kompleks..?
Training you alls! Selama ni handle training untuk orang, sekarang AKEPT panggil orang yang buat training pi training. Training pasal macam mana nak buat keberkesanan kursus.

Jangan menguap lagi sebab entry ni bukan pasal keberkesanan kursus, jangan risau.

Selama ni pi hantar pensyarah pi latihan kat AKEPT ni tak pernah hirau AKEPT ni macam mana. Bila nama sendiri dipetik oleh Cik Lady Boss, hah kau! Terus google kat mana la AKEPT ni? Penginapan dia paling utama. Hostel!? Oh mak kau!

Jumpa la entries tahun 2010, 2011 paling latest pun 2012. Oh mak kau lagi sekali..mana update 2013 dan 2014. Adakah penginapan AKEPT dah berubah?

Melalui entry bloggers lain, dorang kata hostel ni macam hotel 5 bintang. Lengkap semua kemudahan. Cantik..bla..bla..bla..cantik..bla..bla..bla. Ok but mana review paling terbaru!!??

Tawakal dan kul 9 bertolak dari UPSI. Dalam perjalanan ada jugak la sekali dua rasa menyesal tak bawak iron dan hair dryer. 

My driver - Baim

Pintu utama. Dah start debor ni..

and the bilik...serious..heaven! Eh, cantik handbag i tu kan. Merah menyala.

TV, work table.....

Ada safety box, yang paling penting ada IRON. And complimentary ada hair dryer! yeay!

Cantik kan!

selfie >_<

BEKALAN! hahahah...

Ada aircond plus ada kipas jugak!
 
iron board.

Semua tu HAK MILIK KERAJAAN MALAYSIA. jangan main - main hoccay!

What..err..field view..?

..or palm view.

Minum petang dulu before start bengkel.
Stella from UMS. Huhu..ada pun kawan beronggeng kat sini.
 
First page of the slide.

Muka happy sebab lega semuanya cantik dan selesa sangat-sangat.
 So, no worries pada sesiapa yang kena pi training di AKEPT. 
Enjoy your class.

Okbai.
Kelas start kul 8.30pm dengan trainer yang sangat BEST!
Dr Tengku Naufal B Tengku Mansor.
Tak mengantuk sebab dia ni low context punya orang.
Apa tu? haha.meaning dia nk carut, dia carut je. Cakap lepas dan senang difahami. Takde bunga-bunga bahasa. Simple.
Macam CuteCarry (eh, pada sesapa yang pernah pi training CuteCarry, pasti dapat bayangkan)