The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

30 January 2016

Handsome boy bertunang.

Salam.
And hi!

Post pertama dalam Tahun 2016. Macam biasa la, awal - awal tahun memang hectic sikit. Hectic dengan kerja hakiki dan tahun ni bakal ditambah kekecohan dan kekalutan sebab ada 2 majlis pertunangan perlu diuruskan. Ecewah, berangan #CintaSiWeddingPlanner sangat.

Start dengan bulan Januari. Majlis pertunangan Amirul & Nurul.
16 Januari 2016 | Arau

I call this as #CintaSiWeddingPlanner. Hahaha!

Since kami pihak lelaki, so persiapan hanya untuk hantaran sahaja lah. Amirul macam biasa, semua diserahkan kepada mama dan CikBunga sebagai kakak sulung. Daripada warna tema, bilangan dulang, item hantaran... Dia keluar masuk rumah untuk pergi kerja, balik kerja. Duit semua dah serah, dia tahu 16 Januari semua settle untuk majlis.

Since kami dah lama tak bercuti, CikBunga pun selitlah itenery 'Percutian Keluarga' selepas majlis pertunangan. Pangkor, bebeh!

So, tugas utama CikBunga ditemani adik CikBunga iaitu #SiMelur pun tetapkan semua warna tema dan perkara - perkara berkenaan hantaran. CikBunga juga sempat buat satu panggilan tempahan hotel di Pangkor...and done. Tak payah nak fikir susah2 lagi.

Untuk cincin, cadangan asal nak ke Jalan Tar dan SOGO untuk cari yang berkenan. So, 8 Januari CikBunga, Mama CikBunga, SiMelur, Amirul dan Cik(bakal)Tunang pun ke KL. Nak menjadikan cerita ini panjang lebar, Mama CikBunga terjatuh dan terhentak lututnya. And guess what? It crack! So, terus kami kejarkan mama ke Hospital Selayang dengan kelajuan tidak lebih 110km/sjm. Haha. Eh, terketawa.


Wefie ini diambil 5 saat sebelum mama terpeleot dan terhentak lutut ke lantai. Ahh! 

So, akhirnya cincin ThePrecious hanya dibeli di Rawang je lah! Ala...it is still a ring, right.

Setel hal cincin. Kerja-kerja menyediakan hantaran diuruskan oleh Mama dan SiMelur ni ha. Dalam kepala lutut berbalut simen, Mama masih amazing dalam mengubah telekung jadi bunga taw!

Perjalanan ke Arau, Perlis pun Alhamdulillah berjalan dengan lancar. Tema kuning uols.


CikKuning bertiga - tiga dari kiri, cepat posing! 

Then, esok paginya -- PANGKOR TIME BEBEH!

menginap di CoralBay. Since nak pi pun satu malam je, so masa yang ada dimanfaatkan sebaiknya. Sampai je check in di Apartment, yang boys pi berendam dalam kolam seperti kolam itu mereka yang punya. CikBunga and the girls rehat je sebab penat sangat. CikBunga memang berniat nak berehat je kat sana. Bagi family bersuka ria, lepas lelah and have fun!

Esoknya baru kami pi tour Pangkor. Macam biasa, van pink adalah pilihan yang ada dan pusing pun tempat biasa yang CIkBunga dan hafal since CikBunga kan selalu buat kursus kat Pangkor. Pangkor is like my second home, kan?


Gambar kami adik beradik je banyak. Papa Mama asyik dating berdua je. 
Agenda utama just nak bawak adik-adik makan angin, mandi kolam, suka ria dan bergembira. InsyaAllah semua terlaksana. Perjalanan pulang ke Rawang pun berjalan lancar. Eh, pasangan bertunang pun ikut sekali ke PAngkor ni sbb CikTunang ni pun nak balik ke Rawang lepas majlis, so ikut kami je la. Sekali jalan.

Next event, i called it as #CintaSiWeddingPlanner_Part2. Siapa pulak lagi bertunang ni? Tunggu!

Ok, simple update from me.
My wish is more post from CikBunga this year. Wish me love..and luck.