The rain falls because the cloud can no longer handle the weight. The tears fall because the heart can no longer handle the pain.

Never hurt people who love you a lot, because they WON'T HURT YOU BACK. But they'll probably have NO CHOICE but to LEAVE YOU FOREVER.

14 November 2012

Journey To The East (Malaysia) - 101112

Pada yang pernah terlintas di post ini (klik sini ye), maka inilah sambungannya. Part II - sepuluhsebelasduabelas dah pun berlangsung dengan lancar. Alhamdulillah, kakak kesayangan dah pun selamat menjadi isteri orang. Tahniah Arzuna! Maka Amirul Akmal..sila jaga kakak kami baik-baik ye!

Maka, disebabkan semasa Part I hanya gambar-gambar sipi yang di letakkan, jadi disini aku postkan beberapa lagi picture yang berkaitan. Post yang membuatkan aku pula menerima ucapan tahniah. BTW, thanks a lot!



Gambar - gambar lama.

Perjalanan ke BINTULU (ya! Bintulu di Sarawak) bermula pada 9 Nov 2012, check in web seminggu sebelum. Flight bertolak jam 1.30pm. Ditemani sidia, kami mendarat dan disambut gilang gemilang oleh Nuar yang semakin lebar mukanya. 



Check in dan melepaskan lelah di Li Hua Hotel di mana majlis resepsi akan berlangsung, jam 830pm bakal pengantin masih sibuk macam dia bukan pengantin ke sana ke sini. Selesai melihat persediaan dan last check preparation majlis bersama Nuar dan Zuna, jam 830pm itu Kak Zuna menjemput kami ke rumah Along untuk sesi makan malam. 

 Go through checklist malam resepsi bersama pengantin.

Esoknya, pagi-pagi lagi kami berdua bertemu pula Zaidi yang semakin jelita dan semakin popular di corong-corong radio Bintulu. Kawan aku yang mulai menjadi penyanyi ini masih seperti dulu. Selesai makan mee kolok dan bergosip, Zaidi membawa kami ke Segong Handicraft, memborong 40% barangan idaman hati. Balik semula ke hotel untuk bersedia majlis malam nanti.





Zaidi. Yang di tengah-tengah.



Jam 8.30 malam pula, bersiap dengan warna tema grey dan turun ke Li Hua Restaurant.. 


Oh! Kak Zuna memang dah jadi isteri orang! Oh! Kurang sudah kawan-kawan single yang rumah mereka akan dijadikan markas pertemuan gadis-gadis jelita. Now, it's me and Yan! Only us!



Didendangkan dengan nyanyian merdu Zaidi Anwari, di acarakan oleh Awang Annuar dan aku sebagai photographer, memang sebijik macam acara kolej kelima zaman dolu-dolu. Cuma tiada watak hulubalang dan penari suku kaum Sarawak memenuhi ruang dewan kolej kolegiat. Hahahah!
 
 Urusetia yang masih setia dengan tugas-tugas seperti di K5 dahulu.

Acara makan, bergelak dan bergambar tamat jam 10.30pm. Tapi kemudian dengan pakaian yang sopan dan anggun berlabuci begitu, kami meneruskan acara berfoya-foya di Restoren Samudra. Bercerita tentang keganasan Sang Buaya membuatkan aku seram memandang sungai di belakang kami itu. Seyes, meremang!

Esoknya, selesai check out, berjumpa dengan pengantin, bersarapan Laksa Sarawak dengan Zaidi dan Nuar di Eve Garden dan sekali lagi ke Park City Mall untuk mencukupkan 60% shopping. Gila! Hinggakan sidia terpaksa azan di telinga untuk menyedarkan yang kaunter dah penuh dengan barang yang aku nak beli + jam dah menunjukkan pukul 2 petang. Flight pula jam 4 petang. Haishh!






Well, kesetiaan Nuar terbukti bila dengan tabah dan sabar menunggu aku habis bershopping dan kemudian menghantar kami ke Airport walhal dia sendiri perlu memandu ke Mukah petang itu juga. Thanks Nuar. Thanks Zaidi.

Jam 4.00 petang, kami berdua sekali lagi mengisi perut AirAsia untuk pulang ke KL. Sempat shopping sikit lagi di LCCT. Mungkin kerana kepenatan, kami tertinggal 2 botol minyak wangi yang baru di beli, tersangkut di belakang troli. Tak perasan! Perasan yang masing-masing tak capai beg berisi minyak wangi tu bila kami tersebut tentang shopping di LCCT. Huhuhu...termenangis sekejap dalam kereta yang masa tu dah melepasi area Bangi. Frust gila! 

Selesailah perjalanan yang berjaya dicoretkan dalam ayat paling ringkas. Kalu details..mahunya 4 pages ni! Hahaha.

Apapun, Selamat Pengantin Baru Kak Zuna - Amirul Akmal. Semoga bahagia dna berkekalan hingga ke akhirat. Muah!!





Next entry aku bercerita tentang keenakan teh o ais asam boi blended ok. Best!

05 November 2012

Fly like a fox..thats Flying Fox!

Hai. Disebabkan ada sedikit masa, then cepat-cepat log-in blog untuk mencoret. Kalau simpan dalam peti besi alamatnya berkurun la baru nk upload cerita, silap-silap langsung tak upload. Hehe.

Sejak dari awal tahun nak cuba Flying Fox yang di dakwa terpanjang di Malaysia ni (hehehhe) tapi takde kesempatan. First attempt, tetiba hujan rintik-rintik..air bergelora. Second attempt, busy pulak bila dah tiba kat atas tu. Next attempt yang lain, dah lupa sebab-sebabnya.

So, kali ni tiada lagi alasan. Masa dapat jemputan ni, baru pulih dari migrain yang teruk sampai rasa nk hantuk kepala kat dinding, so berfikir 2 kali jugak. Nak tak nak? ... OK. Nak!

So, jemputan khas semasa sekumpulan Living Social sedang menjalani aktiviti Flying Fox ini, aku usha dulu. Melihat mereka landing di Landing Point dengan ganasnya, rasa macam nak tarik diri. Impact yang sangat kuat melanggar tayar-tayar tu membuatkan aku kecut perut. Tapi nak tarik diri saat ni? Hurmm..nak tarik diri pun fikir 2 kali jugak.

Tak sempat nak fikir dah, tengok-tengok aku dah kat Launcing Point. Oh man!!

Sesi memakai semua benda alat keselamatan berjalan lancar. 2-3 kali voice over dalam walkie-talkie buat aku ketawa. Mungkin aku lah peserta paling lama ambil masa untuk memakai semua peralatan tu. Acu, Am dan Michael yang menunggu di Landing Point mesti berpeluh menunggu special guest ni.

Apekebenda lama na dibuatnya atas tu.

Hah. Bergambar la dulu...hilangkan gabra! Hahaha... Actually sampai post ni di publish kan, mereka bertiga masih tertanya-tanya kenapa aku ambil masa yang sangat lama di Launcing Point. Voice over dah mula merepek-repek!


Come on. Mana aku tak gabra? Look the distance I am gonna fly thru. It's
486 metres long, man!! (Click here)





Di Landing Point. Ini snap sebelum aku naik ke atas. Terbayang aku akan menghentam semua tayar-tayar tu..dan perasaan itu sangat seram.




Tapi kenyataannya?
Aku tak sampai pun kat Landing Point.
Tersekat dalam 10 meter (or lebih) dari Landing Point. Michael, Am dan Acu memberikan moral-support untuk aku menghayunkan badan sampai ke arah mereka.

Cik Abang yang melepaskan aku di Launching Point pun sempat turun dari atas bukit sambil ketawa dia berdekah-dekah bergema di seantero Bukit Kinding melihat aku stuck like forever di tengah-tengah tu.

Nak tolong? No way! Tak de! Dia duduk relaks kat tepi bukit tu sambil bersorak "Come on, sayang. You can do it!"

Alasan para instructor: Berat badan aku tak cukup untuk aku menghasilkan impact ke Landing Point.

Dalam mereka memberikan motivasi untuk aku mengayunkan diri sendiri secara manual ke landing point, terlupa suruh mereka merakam detik gemilang itu.

Hasil daripada menghayun diri sendiri, muscle lengan telah menjadi tegap. Hahaha!

Komen Amirthan :
Bukan semua orang boleh tersekat kat tengah-tengah tu, hanya orang yang tersekat akan diberikan sijil. Lagi jauh dia tersekat, lagi besar sijil tu.
Sungguh menyedapkan hati, kan.


Thanks! Tekad nak makan banyak-banyak lagi dan cuba sekali lagi Flying Fox tu dan menghasilkan impact yang diidamkan!

Dah. Jom balik!


31 October 2012

Hi Facebook User!

Berhabuk Chimichiky! 

Seriously, busy. Kerja hakiki ditambah pula ketiadaaan idea nk dicoretkan. Kadang-kadang bila jumpa rakan-rakan di mesyuarat, ada yang bertanya. Blog dah tak aktif ke? Huh, jangankan kawan-kawan, rakan serumah pun pernah bertanya.

Idea! Oh, idea!

It's not that this time something pop up in my mind, tapi kadang-kala bila ada idea..tiada masa pula nk click Blogspot.com ni. Hari ni bertungkus lumus dengan mesyuarat pagi tadi, then after lunch bertungkus lemus pula dengan Laporan Verifikasi yang 'bertahun' tertangguh sampai hari ni last day submit, baru la buat. Haha! Kelam kabut!

Especially bila nama department dah naik dalam mesyuarat as salah satu department yang belum hantar laporan, dan bila En Boss memandang tepat ke arah aku, then aku buat muka tenang dan berkata " Hari ni saya hantar." En Boss pun tersenyum. Fuh. Lega dapat menenangkan En Boss. :)

Lately, aku risau dengan Facebook. Jadi kurang senang dengan pelbagai pendedahan diri dalam Facebook. Gambar, status...tag di picture itu dan ini. MUla-mula dulu tak buat restriction. Siapa-siapa boleh post gambar kat wall. So, kalau tak buka facebook, alamatnya bila buka akan ada berpuluh-puluh post - kawan tagged muka kita di gambar dia then auto masuk wall kita atau kawan tagged dalam post dam confirm masuk juga ke wall.

Now :

Hanya KAWAN boleh mencoret di wall tanpa sekatan. Hanya KAWAN (yang betul-betul kenal) boleh lihat keseluruhan wall tanpa sekatan. Nak tagged nama saya di post anda - hanya dengan kelulusan saya ye. KAWAN (yang betul-betul kenal)boleh lihat post yang saya luluskan itu.

Alhamdulillah, terkawal sikit wall FB saya.
 


Kesimpulan. Hanya mereka yang dah di approvekan sebagai kawan boleh melihat wall aku, email aku, mesej dan kenalan mereka yang boleh memohon untuk menjadi kawan. I am not that 'public' type.

Sepupu pun aku tak approve, inikan pula orang yang tiada pertalian darah baru mula nak jadi kawan. 

Ok, yang part ni aku paling PELIK! Somebody pls help me, TELL ME WHY!


Stated there I got 16 photos of you , but look. I got only 6, right? Where are the rest 10 of it?! 

Yang 331 photos tu memang tak larat nak kira la.!
Album pun sama. Tulis 21 album, tapi aku ada 9 je.

Try remove tagged dalam picture rakan-rakan pun, takde number yang berubah!

Kalau aku salah faham dengan apa yang tertulis dan ada orang yang tahu apa maksud numbers tu, sila la TOLONG TERANGKAN KAT AKU. PLEASE. AKU MERAYU.

ADa artikel yang menarik untuk dibaca, tapi malas untuk ditaip kembali dengan menggunakan ayat sendiri. Bukan Karangan Rumusan Form 5 ok! Kajian Tentang Kenapa Pengguna FB Add Friend dan Remove Friend.
So, klik di sini ye jika berminat.

Oh. Itu sahaja la coretan setelah sekian lama mendiamkan diri.

See ya!

09 October 2012

Hari Malaysia UPSI 2012

Sekitar Sambutan Hari Malaysia last month.
27 September 2012.

Tema - kembali ke zaman silam.
Ada yang kata 'Ala-ala Perhimpunan Natrah pula'









dengan sedikit percikan warna :)

Siapa Wanita Cantik?


Wanita cantik ialah:

1. Melukis kekuatan melalui masalah
2. Tersenyum saat tertekan

3. Tertawa saat hati sedang menangis
4. Tabah di saat terhina
5. Mempersona kerana memaafkan
6. Mengasihi tanpa balasan
7. Bertambah kuat dalam doa & pengharapan Ilahi…

Ya Allah… Walaupun aku tidak cantik dimata manusia, cukuplah sekadar cantik dihadapan-MU.
 
1) MELUKIS KEKUATAN MELALUI MASALAH.
Seorang perempuan itu akan terserlah kekuatannya apabila kita melihat bagaimana dia menghadapi masalah yang datang padanya.sama ada dia lemah mahupun semakin tabah dengan dugaan yang datang padanya.insyaAllah bagi yang kuat dia berjaya memanfaatkan ujian Allah padanya untuk meningkatkan kekuatan dirinya.

2) TERSENYUM SAAT TERTEKAN
Percaya atau tidak.kalau benar-benar seorang wanita itu mampu melalui masalah yang dihadapi nya kita orang sekeliling dia tidak mampu meneka apakah perasaan dia yang sebenar.kenapa?kerana terlalu dalam untuk kita memahami perasaan dia yang selalu tersenyum tidak kira sama ada dia ada masalah ataupun sebaliknya.alangkah indahnya kalau aku turut sedemikian rupa.

3) TERTAWA SAAT HATI SEDANG MENANGIS
Bukan saja-saja dia tertawa saat hatinya terluka dan menangis.dia bersikap sedemikian kerana dia mahu menjadi seorang yang tabah dan tidak mahu menyusahkan orang sekelilingnya.tambahan pula dia yakin akan pertolongan YANG ESA akan datang kepadanya.dan dia tetap tertawa menutup segala gundah dan kelukaan yang ada kerana keyakinannya terhadap bantuan Allah tidak pernah surut.

4) TABAH DI SAAT TERHINA
Setiap yang baik itu sentiasa diuji olehNYA dan salah satu daripadanya ialah penghinaan dari manusia.tapi bagi seorang wanita yang cantik pekertinya semua itu bukan lah halangan untuk dia meneruskan hidupnya malah dia akan berusaha untuk menjadi lebih tabah untuk meghadapi hari yang mendatang.ketabahan yang ada dalam diri dia menjadi perisai untuknya menangkis segala hinaan daripada manusia lain yang tidak pernah mengenal erti ketakutan akan azab YANG ESA.

5) MEMPERSONAKAN KERANA MEMAAFKAN
Bukan mudah untuk kita memaafkan kesalahan orang lain terhadap diri kita.lebih-lebih lagi apabila melibatkan kesalahan yang melukakan hati hingga hancur musnah sesebuah kehidupan itu.namun bagi seorang wanita yang cantik itu,kemaafan itu sentiasa diberikan kepada yang pernah melukakan malah menyakitkan hatinya.kerana baginya mereka-meraka inilah yang memberi peluang padanya untuk menjadi lebih tabah.subhanallah.

6) MENGASIHI TANPA BALASAN
Kasihnya terhadap suami dan keluarganya memang datang dari hatinya yang ikhlas bukanlah kerana mengharapkan sebarang pembalasan.kerana bagi wanita yang cantik seperti ini kasihnya untuk meraka ini bukannya kasih yang dibuat-buat tetapi kasih yang tulus.malah meraka inilah yang membuatkan dia kuat menahan segala tomahan dan ujian dari YANG ESA.dan kasih seorang wanita yang cantik ini amat sukar untuk kita cari dimana-mana melainkan kasih seorang isteri dan ibu yang solehah.

7) BERTAMBAH KUAT DALAM DOA DAN PENGHARAPAN ILLAHI
Dia hanya berharap kepada YANG ESA.dan dia juga tidak pernah mengenal erti lelah dalam terus berdoa tidak kira siang dan malam untuk kehidupan orang yang dia sayang.wanita yang cantik tidak mementingkan diri sendiri kerana mereka lebih mementingkan kepentingan orang yang mereka sayang.suami dan keluarga mereka tidak pernah terlepas dari setiap doa-doa yang dipohon kepada YANG ESA.
 
 

Ya Allah, kuatkan aku untuk semua ini.

30 August 2012

Jamuan Raya : PRESTASI

Curi dari email PRESTASI :)


Jamuan Raya PRESTASI kembali lagi.

Rasanya macam baru semalam je telinga ini didendangkan dengan lagu kumpulam Firman yang bertajuk Kehilangan itu. (Masih ingat lagi, kawan-kawan PRESTASI?) 

Kali ini, bertempat yang sama... PRESTASI sekali lagi menghimpunkan kawan-kawan pegawai tadbir dan ikhtisas untuk bermaaf-maafan di Hari Raya di Bitarasiswa. Or lebih kepada sesi bergambar dan makan-makan :)

Penampilan khas : KUGIRAN PRESTASI.

Wah! Adakah kita sekali lagi akan didendangkan dengan nyanyian jejaka di bawah ini? No one know, babe

Jejaka di bawah ini OK lagi. Jangan jejaka yang seorang lagi tu. Waduh, bisa hilang ingatan dibuatnya. Lupa terus lirik lagu kesukaanku itu. Waduh! Waduh!
Luqman & Rif.

Ok. Baju raya yang mana nak ditayangkan ye.

Kawan-kawan PRESTASI, see you there!

25 August 2012

Masih cerita Raya, ya?

Corat coret Hari Raya. 

Kadang-kala dengan beberapa keping gambar sahaja mampu menceritakan lebih dari 1 juta patah perkataan, kan?

Raya Pertama. 19 Ogos 2012.


Selepas solat Raya, bersarapan dan bermaafan sesama ahli keluarga, kami ke Tanjong Malim. Menziarahi kubur sebgai tanda ingatan dan ahli keluarga di sana.

Raya pertama tahun ini kami tidak ke One Utama untuk menonton wayang. Entah, penat mungkin. Cuaca sangat panas! Malas. 

Raya kedua. 20 Ogos 2012.


Tiada lagi warna tema sedondon. Hanya menunggu tetamu di rumah. Makan. Tunggu dan makan lagi. Akhirnya hanya kami yang menghabiskan semua makanan di rumah. 

Oh! kawan-kawan Bella dan Aty yang menjenguk ke teratak kami. Kemudian mereka berempat beraya di Genting Highland. Great!

Raya Ketiga. 21 Ogos 2012.


Semakin bosan sebab seharian hujan mencurah-curah membasahi bumi. Hanya duduk di meja makan menghabiskan roti jala.

Raya keempat. 22 Ogos 2012..





Jam 7 pagi dah kedengaran bunyi-bunyian di dapur. Kedengaran agak sibuk. Sehingga jam 12 tengahari seluruh keluarga sibuk keluar masuk rumah.

Mama dengan nasi tomatonya. Papa sibuk dengan persiapan perabot. Abby asyik mengelap lantai rumah sehingga berkilat mozek tu. aku, Bella dan Aty pura-pura sibuk menghias rumah supaya nampak juga penglibatan kami dalam majlis ini. Anol and Amin juga ada peranan mereka.

Tetamu hanya muncul tepat jam 2 petang di depan pintu. Seluruh keluarga
berdebar-debar. Kelam kabut pun ada. Tak selera makan pun ada.

"Mini open-house" tamat jam 3.30 petang. Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar. Selesai satu part. :)

Ok la. Selamat menjamu mata anda dengan gambar-gambar raya di atas ye.

19 August 2012

Selamat Hari Raya!

Hai. Anda semua dimana ketika saya mulai mencoretkan mesej ini? Di kampung? Masih terperangkap dalam kesesakan jalanraya akibat kemalangan kecil di Lebuh Raya Utara-Selatan? Di depan TV tengok Karoot Komedia Ulangan?

Apa yang anda lakukan? Samada anda masih sibuk melayan tetamu tak putus-putus tiba mengunjungi anda? Di dapur sedang membasuh pinggan mangkuk? Atau dah pun tukar uniform Raya kepada t-shirt kesukaan anda dengan seluar baggy paras lutut yang sangat selesa? Huhu..

Dimana pun anda berada, walau apapun yang anda sedang lakukan..tak kisah lah! Selamat Hari Raya Aidilfitri ya! Mohon maaf jika terdapat kesilapan yang pernah mengguris hati dan perasaan. Maaf juga kerana saya akui, saya terima messages berunsurkan Raya di handphone, tapi memang saya tak balas. Handphone dalam handbag. :)

Tema Raya keluarga Pak Said ialah purple. Jadi sekeluarga telah dengan redha dan pasrah dengan warna pilihan anak-anak dara Pak Said ini.

Dan macam biasa, pose kami setiap kali Raya tidak berubah. Masih seperti di bawah.



Sungai disusur sehari - hari,
Dalam gelap menangkap ikan,
Kami menyusun sepuluh jari,
Salah dan silap harap dimaafkan.

SELAMAT HARI RAYA!

14 August 2012

Kami (ladies) memang cemburu

Ofis kami :)

Mood raya sudah berkumandang di merata-rata. Ucapan berunsur Maaf Zahir Batin pun dah bersepah-sepah di dinding muka buku. Ofis pulak meriah dengan hiasan ketupat, lemang, duit palsu dan lampu lip lap! Tak lupa gantung siap-siap bendera Malaysia tanda semangat Kemerdekaan. Stop sudah pembukaan yang jauh tersasar dari tajuk utama ini ok.



CEMBURU.


We all ladies memang cepat cemburu. Perkara kecil pun memang akan menjemput perasaan cemburu itu menguasai atmosfera. Tapi untuk mengaku...Neyhhhhh!! Tanya la 1001 kali pun "You cemburu ke ni?" Jangan harap kami jawab secara terus dan terang "Yela, I cemburu...blablablablablablablablabla..." Jangan harap.

So, untuk mempercepatkan proses mencungkil isi hati kami ni, meh I sebagai wakil ladies seluruh dunia memberikan hint. Alah, you alls guys ni pun bukan suka sangat nak pujuk lama-lama kan. Sebelum we all semakin makan hati sebab you all tak layan rajuk kami, I bagi TIPS BAGAIMANA NAK TAU SI DIA (TEMAN WANITA) CEMBURU ATAU TIDAK.

Kalau tiba-tiba si gadis buat muka, selalunya si teruna akan bertanya (standard)

Guys : Kenapa tetiba muncung ni?
Ladies : Takde apa.

Dan si teruna akan bertanya lagi sebab muncung si gadis semakin panjang.

Guys : La, cakap la. Kenapa ni?
Ladies : Takde apa la... (kali ni siap buat muka kelat)

Takpe-takpe. Guys akan bertanya buat KALI TERAKHIR.

Guys : Cuba cakap kat I kenapa ni?
Ladies : Sambil memandang tempat lain, berkata : Takde apa.

Ok. Here is the check-point. But before the FINAL TIPS, baca ni dulu :

For Guys :
You all dah nak naik angin kan? Relaks. Si gadis nak dipujuk. Di tanya sampai 1,352,322 kali kenapa dan kenapa. Serius, hanya itu saja yang si gadis inginkan. Dipujuk dan teruskan usaha anda bertanya sambil manja-manja.

For Ladies :
Si teruna actually hanya akan bertahan untuk bertanya selama 3 kali je. Kalau dia masih teruskan untuk kali ke-4, jaga-jaga. Takut nadanya bertukar lain pulak. Nanti you all pulak kena pujuk dia. Kalau ye pun nak psiko, agak-agak la. You all pun kalau dah tanya sampai 3 kali, tapi dapat jawapan "takde apa-apa", padahal si dia buat muka tempe goreng, takkan tak hangin kan. 

So, what should you do GUYS?

Let's try this -

Guys : Oh, ok la tu kalau takde apa-apa. Sayang, petang ni kita nak makan kat mana ye? I takde idea la.. (sambil buat-buat MEMANG TAKDE APA-APA BERLAKU)

And the result :

Ladies : You ni kan...pantang kan nampak perempuan cun sikit lalu kat depan, You pandang macam taknak lepas. Yela, perempuan tadi tu cun, seksi... Macam Nora Danish. I ni takde la se-cun dia. Tak seksi... Pastu ..... bedebukbedebakbedebukbedebak.. pumpampumpampumpampumpam..

At last. Terluah pun isi hatinya. Selebihnya, pandai2 la you all guys nak pujuk dia. Sape suruh pandang perempuan lain macam girlfriend tak wujud depan mata.

Hahaha. 

Kami cemburu. Kami diam. Kami buat muka. Kami cuba nak pendam tapi dalam masa yang sama kami nak bagitahu. Kami tak tahan la nak simpan cemburu lama-lama.

Kami sayang kamu.

*Nanti saya tanya si teruna pulak, apa pulak mereka lakukan (atau apa yang perlu kita lakukan actually) jika mereka pulak cemburu. :p*

ADios! Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin.

02 August 2012

NESTLE : 100 Tahun Disisimu

Sebut NESTLE, pasti ingat MILO kan? Well, NESTLE ada rangkaian produk yang sangat panjang listing -nya. For me, tetap bermula dengan MILO. Best!

NESTLE dah hampir 100 tahun (bersama anda). Masih ingat beberapa memori dengan produk NESTLE? Curi-curi MAKAN SERBUK MILO di dapur! Hahaha. Kalau Mama tahu, sure kena marah!

Why not, captured cerita / kenangan itu di website yang dibuat khas untuk tujuan itu. Dengan slogan "100 Tahun NESTLE di sisimu", bolehlah kita corat-coretkan kenangan bersama mana-mana satu produk NESTLE.



Boleh pilih nak ceritakan dalam format karangan tidak lebih dari 100 patah perkataan, gambar (tambah sikit effect Sephia bagi nampak old school ^_^ ), video atau Twit je #Twitter.


Let say you want to tell the story about MILO in the 2010s..



Oh. Bukan cerita saja-saja. Ada hadiah babe!

Jadi apa tunggu lagi. Klik disini untuk mula ber NESTLE!

24 July 2012

Cute lil' girl....

They both are cute! Umi (t-shirt biru) dan Atirah (blouse putih). They are cousin. 

Jalan-jalan dengan Cik Rumet kat Bazar Ramadhan Isnin (3rd puasa), jumpa dorang kat booth / gerai mak ayah dorg. Cute je tergolek-golek buat aktiviti sendiri sementara mak ayah niaga! Teringat plak masa aku kecik-kecik dulu ^_^.

Sekali bergambar, asyik nak suruh snap lagi. Huhu. 

Ok. Itu je.

BTW, SELAMAT BERPUASA SEMUA! :)
JANGAN MEMBAZIR DI BAZAR RAMADHAN K!

20 July 2012

Perkara yang tak patut berlaku di majlis pertunangan (anda)

Mungkin kita pernah dengar beberapa perkara yang tak patut berlaku di majlis tunang / kahwin, dan dalam banyak perkara itu, aku nak tambah perkara ini juga.

30 min sebelum rombongan lelaki sampai :

Anak buah anda menarik bekas pewarna dan pewarna itu terpercik ke lantai. tercalit ke baju teman baik si-bakal-bertunang. Si Kawan Baik menjerit. Yang bakal bertunang yang sedang duduk di katil tersenyum. Sedang make-up.

Maka bergegaslah Si Kawan Baik salin semula baju dan cuci bersungguh-sungguh di bilik air. Si Kawan Baik yang lain hanya mampu memberi tips 'gosok kuat-kuat dengan sabun mandi!'

Arghh. Tension!


Basah akibat dibasuh.
Iron supaya kering dengan pantas!


Bila Si Kawan Baik sedang sibuk iron semula baju yang lembab2 basah tu, tetiba si Bakal Bertunang pula terjerit. Hah. Rupanya ada secalit percikan di meja solek dan kini tercalit di baju yang bakal bertunang. Keadaan bilik jadi haru biru. Kecoh.

Baju kurung moden putih krim kini ada tompokan HIJAU. Great!

"Cepat basuh dengan sabun mandi...!" sekali lagi Si Kawan Baik hanya mampu memberi tips Bagaimana Menghilangkan Kesan Kotoran Degil.


Wajah Bakal Bertunang jadi pucat akibat tompokan hijau di baju pertunangannya!

Alhamdulillah. Semuanya selamat. Yang bakal bertunang dan juga Kawan Baik si Bakal Bertunang.

Terima kasih sabun mandi!

16 July 2012

Let The Picture Speak For Itself

Sekadar gambar hiasan. Mereka tidak wujud sama sekali. Cuma mereka sangat comel.  Haha.

 :: Gambar sebenar ::
15 Julai 2012

Let's the ceremony..begin :)
Dari pihak perempuan
Dari pihak lelaki


Proses yang mendebarkan

Lebih mendebarkan ^_^
Ubat untuk hilangkan debar....dan lapar setelah sekian lama menunggu :)

Nota kaki :
Semua watak terpaksa tidak-dinamakan sehingga tiba waktunya. Sekian.
Part II will be continued at sepuluhsebelasduabelas. :)